En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Orduyu kışlasında severiz

23 Nisan 2011 08:40 tsi
Kılıçdaroğlu: Orduyu kışlasında severiz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Orduya oynamak ya da onu çok sık eleştirmek doğru değil. Ordu yanlış yaparsa da eleştiririz. Orduyu severiz kışlasında, orduya saygı duyarız kışlasında" dedi.

Kılıçdaroğlu, Habertürk'te yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı' programında Didem Yılmaz Arslan'ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Yılmaz'ın "Bir anlamda CHP artık askerden uzaklaşıyor, bir devlet partisi olmaktan çıkıyor sözleri, yeni CHP'yi mi anlatıyor?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bizim askerle uzun süredir herhangi bir ilişkimiz yok. CHP ile ordu arasındaki ilk olumsuz tablo İsmet İnönü'nün genel başkan, Ecevit'in genel sekreter olduğu döneme rastlar. Ecevit, 12 Mart'la Nihat Erim hükümetine bakan verilmemesini istemiştir. İnönü verince de Ecevit istifa etmiştir. Ayrışmanın temel unsuru burada başlar. Bülent Ecevit daha sonra genel başkan oldu. Bu, hep değişmenin, yenilenmenin sonucu" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, e-muhtıra ve darbelerde CHP'nin hep ordunun yanında yer aldığı ve birlikte hareket ettikleri şeklindeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine, "Böyle bir algı yok, bu algı yanlış, biz bu algıyı yıkıyoruz. Ordumuzu seviyoruz. Merkez Bankası'nı da seviyoruz. Yani devletin kurumlarına saygılıyız. İktidar olduğumuzda biz bu kurumları yöneteceğiz. Dolayısıyla bu kurumları düşman gibi görmek, ötekileştirmek doğru değil" ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hukukun içinde kalarak ve siyasetin emrinde görev yapan bir kurum olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Moralini yıkarsanız olmaz. Orduyu severiz kışlasında, orduya saygı duyarız kışlasında. Ordu yanlış yaparsa da eleştiririz. Ben grup başkanvekiliyken eleştirdim. CHP'nin içinden orduya bakışımla ilgili tepki almıyorum. Biz orduyu hukukun dışına çıktığı zaman eleştiriyoruz" diye konuştu.

Ordunun Balyoz davası açıklamasına da değinen CHP lideri, "Pek çok devlet kurumu açıklama yapar. Onlar da bir açıklama yaptılar. Bizim grup başkanvekilimiz çıktı bu açıklamanın doğru olmadığını söyledi" şeklinde konuştu.

Cihan



Bu haber 952 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,568 µs