En Sıcak Konular

Gümüşhanelilerden Başbakan Erdoğan'a ustalık belgesi

22 Nisan 2011 19:27 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane mitinginin düzenlendiği Zafer Meydanı'nda bir binadan sarkıtılan 'ustalık belgesi' Erdoğan'ın ilgisini çekti.

Erdoğan, "Gümüşhaneli gençler çok yaratıcı. Ustalık belgesini hazırlamışlar. İnşallah biz de mahcup olmayız." dedi.Erdoğan, 12 Haziran seçimleri için Bayburt'tan sonra ikinci mitingini Gümüşhane'de gerçekleştirdi. Zafer Meydanı'nda coşkulu bir kalabalığın önünde konuşan Başbakan Erdoğan, 8,5 yıllık iktidarları döneminde yapılan icraatlarını anlattı. Gümüşhane'de Toplu konutla ilgili bin 211 konut başlattıklarını, bunların bin 137'sini tamanlayarak sahiplerine teslim ettiklerin söyledi.

Erdoğan, 2003 yılına kadar Gümüşane'de 1 kilometre bölünmüş yol yapıldığını kendi dönemlerinde ise 10 kilometre yol yapıldığını aktardı. Erdoğan, "Gümüşhane -Trabzon arasında 9 tünel inşası yapılıyor. Tarıma 9 milyon lira destek verdik. 2003-2010 arası 67 trilyon eski para ile destek sağladık. Ziraat Bankası yüzde 59 faizle para veriyordu, şimdi yüzde 5 faizle esnafa kredi veriyor. Halk Bankası yüzde 46'lardan yüzde 5 faizle esnafa kredi veriyor. Enflasyon, 2000 yılının sonunda yüzde 30'du. Şimdi yüzde 4 civarında enflasyon. Devlet yüzde 63 ile borçlanıyordu, şimdi yüzde 7 ile borçlanıyor. '63 nireee 7 nire'. Bu kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Gümüşhane'de toplamda 28 milyon lira hayvancılık desteği verdik." dedi.

"BİR KEZ DAHA YETKİ SİZDE, SÖZ SİZİN, KARAR SİZİN"

Köylerin su sorununu çözdüklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, sulama için Kürtün Barajı'nın tamamlandığını kaydetti. Erdoğan, Köse Barajı'nın 2009 yılında tamamlanarak sulamasının da tamamlandıktan sonra bu yıl içerisinde hizmete açılacağı müjdesini verdi. Başbakan Erdoğan, "Desteğiniz ve hayır dualarınızla bir kez daha yetki sizde, söz sizin, karar sizin" diyerek destek istedi. Seçime 51 gün kaldığını hatırlatan Erdoğan, seçmenlerinden kapı kapı dolaşarak çalışmalarını istedi. 'Gümbür gümbür sandıklardan çıkacağız inşallah' diyen Erdoğan, "Bu seçim sürecinde 50 vilayete ancak giderim dedim, arkadaşlarım 60'a çıkarmışlar. Biz gece gündüz demeden dolacağız. Aşık Veysel gibi 'Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece', 'Biz Ferhat olmaya azmettik şirine ulaşmak için'. Önümüzdeki engelleri kaldırarak 2023'de dünyanın ilk 10 ülkesinden birisi olacağız." diye konuştu.

cihan



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs