En Sıcak Konular

"Türkiye büyük fırsat kaçırdı"...

22 Nisan 2011 17:46 tsi
Uzun süredir Türkiye'nin gündemindeki genel maksat helikopter ihalesi için Amerikan Skorsky şirketinin 'Kara Şahin'i tercih edildi.

İhalenin diğer taliplisi İtalyan AgustaWestland'ın Başkan Yardımcısı ve Avrupa Başkanı Ugo Rossini, Türkiye'nin bu kararıyla T129 programı vasıtasıyla gerçekleşecek verimli işbirliğinden ve avantajlardan yararlanmak yerine eski nesil tasarım bir helikopter modelini tercih ettiğini savundu.

AgustaWestland, Türk Genel Maksat Helikopter İhalesi'nin sonucuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Projenin başlangıcından itibaren bu kategorideki tek uygun model olarak Black Hawk'ın düşünüldüğünü, ancak bu yaklaşımın yerine AgustaWestland'ın Türkiye'ye; yeni nesil helikopter olan AW149'u Türk endüstrisi ile birlikte geliştirilmesini, üretilmesini yurt içi ve uluslararası pazarlarda satılmasını kapsayan 'ürün ortaklığı' modelini teklif ettiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk şirketleriyle beraber eşi benzeri görülmemiş ve üstün teknolojik işbirliği düzeyini temel alan AgustaWestland teklifi, Türk sanayii 'ne önemli know-how ve teknoloji aktarımı, tasarım ve imalat özerkliği, bunlarla birlikte dünya pazarı potansiyeline ve fırsatlarına erişme imkânı tanımaktaydı. Türkiye bu kararıyla T129 programı vasıtasıyla gerçekleşecek verimli işbirliğinden ve avantajlardan yararlanmak yerine eski nesil tasarım bir helikopter modelini tercih etmiştir. Bugün verilen kararla Türk havacılık ve uzay sanayii, yeni nesil bir helikopterin geliştirilmesine ortak olarak helikopter pazarında büyük bir Oyuncuya dönüşmesini sağlayacak benzersiz bir fırsatı kaçırmış oldu. AgustaWestland şimdiden dünya çapında ilgi çeken AW149'u geliştirmeye devam etmekte kararlıdır. Önümüzdeki 35 sene süresinde aynı sınıftaki 8. 000'i aşkın ömürlerini tamamlayan helikopterin değiştirilmesi beklendiği için önemli pazar fırsatları bulunmaktadır. "

cha



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,348 µs