En Sıcak Konular

Çiçek: 'O kurumlar dikkatli olmalıdır'

22 Nisan 2011 16:52 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, siyasi partiler ve siyasetçilerin yanı sıra seçimin yönetimiyle ilgili kurum ve kuruluşların da dikkatli davranması gerektiğini söyledi.

Çiçek, katıldığı bir TV programında Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun bağımsız adaylarla ilgili kararını değerlendirdi. Çiçek, seçimlere ilişkin dikkat ve itinanın siyasi partiler ve siyasetçilerden beklendiğini belirterek, "Bu beklenmeye devam edilsin ama seçimin yönetimiyle ilgili olan kurumların da kurulların da daha sorumlu davranması, dikkatli davranması lazım. Yanlış bir kararın Türkiye'ye nelere mal olduğunu konuşuyoruz. 1950'den beri Türkiye seçimlerini hakim gözetiminde yapar. Bazı eksikler oldu ama böylesine reaksiyon meydana getiren durum benim hatırladığım kadarıyla olmadı. " dedi.

"DEMOKRASİ BÖYLE BİR ZIRVAYI KABUL ETMEZ"

YSK'nın kararını, pek çok insanın haksız bulduğunu kaydeden Çiçek, bu kararın alınmasında hiçbir dahli olmayan insanların, çıkan olaylardan zarar gördüğünü ifade etti. Çiçek, parti olarak kararın yanlış olduğunu net olarak ortaya koyduklarını belirterek, "Buna rağmen siz hakkınızı demokratik yoldan aramak, meşru protesto yapmak yerine, molotof kokteylleri ile orayı burayı tahrip ederek, masum insanları, bu kararla hiç alakası olmayan insanların dükkânlarını tahrip ediyorsunuz, kamu malına zarar veriyorsunuz, masum insanların arabasını kundaklattırıyorsunuz. Bunun adına da ben hak arıyorum, demokrasi diyorsanız, demokrasi böyle zırvayı asla kabul etmez. " diye konuştu.

YSK'nın kararına gösterilen tepkinin benzerinin, insanlara zarar verenlere de gösterilmesi gerektiğine işaret eden Çiçek, YSK'nın verdiği yanlış karar karşısında dükkanları yakmak, insanların özgürlüklerini sınırlamak, tehdit etmenin demokrasi olmadığına dikkat çekti.

Çiçek, birilerinin gayri meşru, insansız tutumlarına karşı, başına demokratik lafı getirilerek kanunsuzluğa karşı meşruluk kazandırılmaya çalışıldığını söyledi.

"BDP'nin olaylarla ilgili AK Parti'yi sorumlu tuttuğu ve "vicdanları varsa çıksınlar özür dilesinler" yönünde açıklamaların olduğunun hatırlatılması üzerine Çiçek, "Çocuk katilleri ne zamandan beri vicdandan, ahlaktan bahsediyor ki. Kısa bir süre minibüsün geçtiği yola bomba koyup 2 yaşındaki çocuğun sakat kalmasına, 9 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olanlar ne zamandan beri vicdandan bahseder oldu. " diye sordu.

"DEMOKRASİDE İSYAN YOK SEÇİM VAR"

Cemil Çiçek, bu ülkede yaşayan insanların yapılan uygulamalardan, alınan kararlardan, sürdürülen politikalardan rahatsızlıkları olabileceğini belirterek, şöyle devam etti: "Bir kurum karar almış olabilir, yanlış olabilir. Nitekim son kararda olduğu gibi. Hak aramak istiyorsunuz, meşru şekilde meydanlarda ararsınız. Meydanlar kavga çıkarma, maraza çıkarma, isyan çığlıkları atma yeri değildir. İnsanların karşı karşıya getirildiği yerler değildir. Demokrasilerde isyan yok, seçim vardır. "

cha



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,733 µs