En Sıcak Konular

NASA'nın dev balonu Saman-yolu'na çıktı

22 Nisan 2011 14:59 tsi
NASA'nın dev balonu Saman-yolu'na çıktı NASA'nın Samanyolu Galaksisi'ni incelemek için hazırladığı bilimsel araştırma balonu başarılı bir uçuş yaptı...

NASA'nın Samanyolu Galaksisi'ni incelemek için hazırladığı bilimsel araştırma balonu başarılı bir uçuşun ardından iniş yaptı. Avustralya'nın orta kesimindeki Alice Springs'den geçtiğimiz Salı günü uçurulan balon, dün akşam yere indi. Balonda çalışmalar için iki ton civarında ekipman bulunuydu.

Balonun hazırlandığı merkezin müdürü Ravi Sood, balonun gökyüzünde rahatlıkla görebildiğini belirterek, "Gökyüzünde çok büyük görünmez, ancak çok net, görülebildi. Gerçekten çok parlak bir yıldız gibi göze çarptı. " dedi. Balonun boyutları yaklaşık 1. 3 milyon metreküp. Kabaca Melbourne Cricket Ground (MCG) kadar.

NASA aynı çalışmayı geçen yıl başlatmıştı. Ancak balonun yere çakılması ile geçen yılki deneme hedefine ulaşamadı. Ravi Sood, bu nedenle bu yılki çalışmanın gizli tutulduğunu bu nedenle birçok kimsenin bu çalışmadan haberi olmadığını söyledi.

Balonun yıldızlar ve gezegenler arasındaki olayları incelemek için kullanılacağını söyleyen Sood, balonun dünyaya yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Samanyolu Galaksisi'nin merkezine X-ray denemesi yapacağını ve bu çalışmayı bir astronomi egzersizine benzetti.

Alice Springs'den uçurulan ve şişirildikten sonra sadece bir kez kullanılabilen milyon dolarlık balon bir gün sonra Queensland Eyaletinin orta-batı kesimindeki Longreach kasabasına indi.

 



Bu haber 1,744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,610 µs