En Sıcak Konular

İlhan Cihaner'e şok

22 Nisan 2011 12:38 tsi
CHP Denizli milletvekili adayı Demir, İlhan Cihaner'in adaylığının incelenmesi için YSK'ya başvurdu...

CHP'nin Denizli'den 4. sıra milletvekili adayı Adil Demir, İlhan Cihaner'in Denizli'den kontenjan adayı olarak gösterilmesinin önünü açan kararın tekrar incelenmesi için Yüksek Seçim Kuruluna başvuruda bulunduğunu söyledi

YSK tarafından verilen kontenjan adayı gösterilmesi kararının ardından İlhan Cihaner'in aday gösterilmesiyle adaylık sıralamasında 4'üncü sıraya gerileyen Adil Demir, YSK'nın bazı bağımsız adayların durumuyla ilgili yeniden değerlendirme yapmasının Denizli için emsal teşkil ettiğini savundu.

Bağımsız adayların itirazının kabul edilmesiyle ''onlar hakkında kesin olan kararın değiştiğini, YSK'nın görüş değiştirdiğini'' belirten Demir, şunları kaydetti:

''Denizli'de ikinci sıra için kontenjan aday kullanılması yönünde YSK'nın aldığı karar sonrasında, 16 Nisan'da CHP Genel Merkezi ve adaylar olarak biz, karar düzeltme isteminde bulunduk. Buna karşı YSK, karar düzeltme ve yeniden incelenme yoluna imkan vermemişti. İsteğimizin reddine karar vermişti. CHP bunun üzerine 3 ilde zorunlu olarak, ön seçime katılan adaylar dışındaki adayları kontenjan adayı olarak bildirmeye mecbur kaldı.

Bağımsız adayların veto edilmesinden sonra, kararın yeniden ele alınabileceği yönünde açıklamalar var. Bu, bizim için de YSK'nın vermiş olduğu 16 Nisan kararı hakkında ''görüş değiştirebileceği'' sonucunu ortaya çıkarır. Eğer bağımsız adaylar hakkında kararınızı değiştirirseniz bizim hakkımızda vermiş olduğunuz kararın da değişmesi gerekir. Bu nedenle kararın düzeltilmesi, öncelikli inceleme istemli başvuruda bulundum.''

Adil Demir'in, YSK'ya sunduğu dilekçede Denizli CHP aday listesinin 11 Nisan 2011 tarihli bildirimdeki haliyle kabul edilmesi gerektiği talebinde bulundu.

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ADAYI CİHANER: ''KARAR PARTİNİN YETKİLİ ORGANLARININ, ONLARIN VERDİĞİ KARARA DA SAYGILI OLACAĞIZ''

CHP'nin Denizli'den kontenjan milletvekili adayı İlhan Cihaner, kontenjan adaylığının önünü açan kararın tekrar incelenmesi için YSK'ya yapılan başvuruya ilişkin, ''Karar partinin yetkili organlarının. Onların verdiği karara da saygılı olacağız'' dedi.

Cihaner, seçim bildirgesinin açıklanması ve aday tanıtım toplantısına katılmak üzere geldiği parti genel merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''CHP'nin Denizli'den 4. sıra milletvekili adayı Adil Demir'in, Cihaner'in kontenjan adayı olarak gösterilmesinin önünü açan kararın tekrar incelenmesi için Yüksek Seçim Kuruluna başvuruda bulunduğunu'' hatırlatması üzerine Cihaner, ''Karar partinin yetkili organlarının, onların verdiği karara da saygılı olacağız'' dedi.

Cihaner, ''Başvuru sizin için sürpriz oldu mu?'' sorusuna, ''Türkiye'de hiç bir şey sürpriz değil benim için'' yanıtını verdi.

Ankara Milletvekili adayı Sinan Aygün de gazetecilerin soruları üzerine 1 Mayıs'tan sonra konuşacağını bildirdi.

Öte yandan tanıtım toplantısı için partiye gelen Eski Genel Başkan Deniz Baykal ve milletvekili adayları Süleyman Çelebi ile Sabahat Akkiraz gibi isimler partililerden yoğun ilgi gördü. (AA)



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,974 µs