En Sıcak Konular

Günay'dan YSK yorumu: Badel harabül Basra

22 Nisan 2011 11:32 tsi
Günay'dan YSK yorumu: Badel harabül Basra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bağımsız adaylarla ilgili son kararını değerlendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bağımsız adaylarla ilgili son kararını değerlendirirken, ''Geçmiş olsun. Ama biraz 'Badel harabül Basra' derler buna. Basra harap olduktan sonra, sokaklara insanlar çıktıktan sonra, bir yurttaşımız canını yitirdikten sonra düzeltme imkanını bulduk'' dedi. Bayındır Çiçek Festivali'ne katılmak üzere ilçeye gelen Günay, tören öncesi gazetecilerin, YSK'nın bağımsız milletvekili adaylığı iptal edilen 7 milletvekili adayınının itirazını kabul etmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin gereksiz bir gerginlik yaşadığını, yargı adına iş gören bir yüksek kurul olan YSK'nın gereken titizliği göstermeden bir karar verdiğini söyleyen Günay, daha sonra çok yaygın bir itiraz üzerine düzeltme için gereken süreyi vererek, ilgili bilgi ve belgeleri inceleyerek, kararı önemli ölçüde tashih ettiklerini söyledi.

''Keşke böyle bir gerginlik hiç olmasaydı, keşke ilgililere, 'Evraklarınız eksik ya da bu evraklara göre aday olmazsınız, başka belgeniz varsa getirin' diye bir tebligat yapılmış olsaydı'' diyen Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hukuk biraz da dikkat istiyor. Ne yazık ki Türkiye hukukunda zaman zaman, sadece bu bağımsızlar olayında olduğu gibi değil, çok sayıda böyle özensizlikler yaşıyoruz. Geçmiş olsun. Ama biraz 'Badel harabül Basra' derler buna. Basra harap olduktan sonra sokaklara, insanlar çıktıktan sonra bir yurttaşımız canını yitirdikten sonra düzeltme imkanını bulduk. Keşke böyle olmasaydı, baştan bu dikkat gösterilseydi, bilgi ve belge istenseydi ve bu gerginlikleri yaşamasaydık.''

İktidar olarak demokratik bir seçim olsun diye uğraştıklarını, bu nedenle suçlandıklarını ifade eden Günay, yargının kendileri hakkında da 2007 seçimleri sonrası kapatma davası açtığını, Cumhurbaşkanı seçimi konusunda kabul edilemez bir yorum yaptığını kaydederek, ''Türkiye'de yargının bu konudaki şikayet edilen tavırlarıyla ilk defa bu arkadaşlar karşılaşmadı. Biz de defaatle karşılaştık'' dedi.

aa



Bu haber 937 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,769 µs