En Sıcak Konular

CHP'de toplantı şoku!

22 Nisan 2011 09:42 tsi
CHP'de toplantı şoku!
CHP'nin İstanbul milletvekili adaylarını tanıtım toplantısı fiyaskoya dönüştü...

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Yardımcısı Gürsel Tekin başta olmak üzere, 85 adaydan 28'i 'tanıtım toplantısı'na gelmedi.

Katılan adaylarla sahneye davet edilen İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın da sıkıntılı olduğu dikkatlerden kaçmadı. Fotoğraf çekimine katılmak istemeyen Soysal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, önce organizasyonu eleştirdi. Bu şekilde yapılan programların yapay olduğunu belirtirken sözü adaylara getirdi. Parlamento'da sabahlara kadar çalışan arkadaşlarını göremediği için üzgün olduğunu dile getiren Soysal, "Yapı taşları değil, kökten bir değişiklik oldu. Çok önemli katkılar sunmuş siyasete çok önem vermiş arkadaşlarımızın eksikliğini hissediyorum. Birçok arkadaşımı tanımıyorum." dedi.

Conrad Otel'de yapılan toplantıya gelemeyenler arasında Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Genel Başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Umut Oran, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, İstanbul milletvekilleri Mehmet Ali Özpolat, Nur Serter ve gazeteci Oktay Ekşi ile Birleşmiş Milletler'de (BM) görevli Şafak Pavey gibi kamuoyunun yakından tanıdığı birçok isim de vardı. Doğan Gazetecilik AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutlu'yla ilgili, Etibank davasında takipsizlik kararı veren eski DGM Savcısı Ercan Cengiz de aday toplantısına katılmadı.

Programa damgasını vuransa 2. Bölge 11. sıra adayı İstanbul Milletvekili Çetin Soysal oldu. İsmi anons edildiğinde isteksiz bir şekilde sahneye çıkan Soysal, fotoğraf çekimi sırasında kaçarcasına yerine döndü ve kareye girmedi. Soysal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, önce organizasyonu eleştirdi. Ardından temel eleştiriler yöneltti. Bu şekilde yapılan programların yapay olduğunu söyleyen Soysal, yeniden aday gösterilmeyen mevcut milletvekillerine sahip çıktı. Devamında, "Yapı taşları değil, kökten bir değişiklik oldu. Çok önemli katkılar sunmuş, siyasete çok önem vermiş arkadaşlarımızın eksikliğini hissediyorum. Birçok arkadaşımı tanımıyorum. Ben sokağı tercih edenlerdenim. Sosyal demokrasi ile sokaktaki insanımızı buluşturmaktan yanayım. Onu da otel ve balo salonlarında değil de sokakta yapmak lazım. Otelde program, bana suni ve yapay geliyor. Fotoğraf çekiminde yer almak istemedim. Çünkü bunların siyasette çok fazla önemi olmadığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Soysal'ın, uzun süre tek başına oturması ve kimseyle konuşmaması dikkat çekti.

Bazı adaylar da basın mensuplarıyla düşüncelerini paylaştı. Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, "İstanbul'dan aday olmam sürpriz değil. AK Parti'nin adayları Sayın Çelik, Çağlayan, Arınç nereden aday? Neden Sezgin Tanrıkulu İstanbul'dan aday olunca böyle bir tartışma yapılıyor? 'Bir Kürt ancak Diyarbakır'dan aday olur' düşüncesi yanlış." diye konuştu. Türkücü Sabahat Akkiraz, CHP listesindeki Alevilerin sayısının yeterli olmamasını eleştirdi. Fakat Alevilerin sorunlarıyla ilgili 'iradeli' davranıldığını söyleyerek, "Aday gösterilmeyen Alevilerden kimse küskün olmasın." diye seslendi. CHP'nin Yahudi kökenli tek adayı olan Mari Gormezano, "İlk Türk Yahudi milletvekili CHP'dendi. 76 yıl aradan sonra seçilirsem ikinci Türk kadın Yahudi milletvekili olacağım." sözleriyle umudunu ortaya koydu. Gormezano, Atatürk'e şapka yapan terzi Adolf Loker'in torunu olduğunu söyledi.


zaman

 



Bu haber 1,303 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,449 µs