En Sıcak Konular

BDP, Hamit Geylani'ye emanet!

22 Nisan 2011 08:43 tsi
BDP, Hamit Geylani'ye emanet! Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP’nin Diyarbakır’da yapılan Parti Meclisi toplantısında alınan kararla BDP Genel Başkanlığına BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani’nin getirildiğini söyledi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanlığına Hamit Geylani getirildi.

Diyarbakır’daki Cigerxuin Kültür ve Sanat Merkezi’nde sabah saatlerinde başlayan BDP meclis toplantısı, akşam saat 20.00’da sona erdi. Hakkari Milletvekili Hamit Geylani’nin Genel Başkan Vekili olarak seçildiği meclis toplantısından sonra YSK’nın kararını değerlendiren BDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Hükümet taleplerimiz konusunda tek bir açıklama yapmadı bugüne kadar. Bize karşı uygulanan devlet vetosudur. Gözaltına alınan yüzlerce arkadaşımızın serbest bırakılması lazım" dedi.

“YSK'NIN KARARI BURUKLUK YARATTI”

Genel Başkan olarak atandıktan sonra ilk açıklamasını yapan Hamit Geylani de tüm sevinçlerinin buruk olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Bugün YSK'nın vermiş olduğu karar, bir burukluk yaratmıştır. Çünkü geç gerçekleşen adalet adalet sayılmaz. Nitekim bu gecikmenin sonunda seçime kan lekeleri düşmüştür. Bugün toprağa verdiğimiz canın geri gelmesi mümkün değil. Hukuki hataların düzeltilmesi her zaman olanaklıdır. Siyaset devamlılık ister. Çok büyük bir garabet içerisinde bu sistem. Düşünebiliyor musunuz; bir parti seçime giremiyor, girme koşulları yok. Eş genel başkanları istifa ediyor ve yetkili kurumlar yeniden bu olağanüstü bir süreç için bir genel başkan seçiyor. Gerçi genel başkan seçilmem, bu da bir buruk sevinçtir, bir onurdur. Gerçekten 70 milyon halkımız bir bütün olarak özel olarak da Kürt halkı böylesi bir hukuksuzluğu hak etmemiştir. Umarız, dileriz bundan sonra bu hukuksuzluklar ortadan kalkar.”

Geylani, Demirtaş'ın Hakkari milletvekili adayı gösterilmesi ve kendisinin genel başkan olması ile ilgili soruya “Yer değiştirdik” diye cevap verdi.

Eski BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da YSK'nın kararının Türkiye'de demokrasinin nasıl sistemli bir kriz içerisinde olduğunu gösterdiğini kaydetti.

aa



Bu haber 1,330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,387 µs