En Sıcak Konular

Demirtaş: Hiçbiri yaşanmayabilirdi

21 Nisan 2011 23:38 tsi
Demirtaş: Hiçbiri yaşanmayabilirdi Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş YSK’nın, 6 adayın seçim yolunu açan kararına “bunların hiçbiri olmayabilirdi” diye yorumladı.

BDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, YSK'nın kararını değerlendirdi. 
 
Demirtaş, "Bize karşı uygulanan devlet vetosudur. Kitleleri duyarlı olmaya çağırıyorum" derken, Kışanak, "Üç gündür konuşmayan Başbakan, 'Tahrir meydanı' sendromu yaşıyor" dedi.

Diyarbakır'daki Cigerxuin Kültür ve Sanat Merkezi'nde sabah saatlerinde başlayan BDP meclis toplantısı, akşam saat 20.00'da sona erdi. Hakkari Milletvekili Hamit Geylani'nin Genel Başkan Vekili olarak seçildiği meclis toplantısından sonra YSK'nın kararını değerlendiren BDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Büyük bir haksızlıkla karşı karşıyaydık. Bu kararla antidemokratik tutumun düzeltilmiş olması olumludur. Bunların hiç biri yaşanmayabilirdi. Bedelleri bu kadar ağır olmayabilirdi. 18 yaşındaki bir genç, gösterilerde yaşamını yitirdi. Özgürlükleri için dik duran halkımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bizimle ilgili saedece YSK vetosu yoktu. Yaşamın her alanında hukuksuzlukla karşılaşıyoruz. Hükümet taleplerimiz konusunda tek bir açıklama yapmadı bugüne kadar. Bize karşı uygulanan devlet vetosudur. Gözaltına alınan yüzlerce arkadaşımızın serbest bırakılması lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı ile tekrar görüşüp görüşmeyeceği sorusu üzerine Demirtaş, "Biz diyalogdan yanayız. Görüşmemiz bir tepki üzerine değildi. Bismil'de gelişen olay üzerineydi. Kendisi arzu ederse tabiki görüşürüz" cevabını verdi.

"Bu karardan sonra tansiyon düşermi?" şeklindeki bir başka soruya Demirtaş, "Tansiyonu yükselten polisin tutumudur. Polis sokaktaki hareketleri, demokratik eylemlere özgürlük hakkı olarak bakmalıdır.Seçimdöneminde gerginlikten yana değiliz. Kitleleri de daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Şiddet olsun diye halkı meydanlara çağırmıyoruz. Sadece taleplerini demokratik bir şekilde dile getirmek için halk meydanlara çıkıyor" diye konuştu.

BDP eski Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ise, YSK kararını nasıl değerlendireceklerini bilemediğini ifade ederek, "Teknik hatanın düzeltilmesi olarak görüyoruz. Ama bütün demokrasi sorunları yerinde duruyor. İnsanlar yaklaşık 2 aydır talepleri için sokaklara dökülmüş. Ancak sayın Başbakan çıkıp bir cevap bile veremiyor. Sokakta polisin şiddeti devam ediyor. Yüzlerce arkadaşımız gözaltına alınıyor. Ama sayın Başbakan, Tahrir meydanı sendromu yaşıyor. Bu halkın taleplerine yanıt verilmesi lazım" şeklinde konuştu.



Bu haber 1,172 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,009 µs