En Sıcak Konular

ABD-Pakistan arasında ipler geriliyor

21 Nisan 2011 17:34 tsi
ABD-Pakistan arasında ipler geriliyor ABD Genelkurmay Başkanı Mullen, Pakistan istihbaratını Afganistan direnişçileriyle bağlantılı olmakla suçladı

ABD Genelkurmay Başkanı Amiral Mike Mullen, Pakistan istihbarat örgütü ISI'yi, Afganistan'daki askerleri hedef alan militanlarla bağlantısı olmakla suçladı.

Pakistan'da bulunan Mullen, Geo TV'ye yaptığı açıklamada, "ISI'nin (Pakistan istihbarat servisi) Hakkani şebekesiyle uzun zamandır ilişkisi var. Bu, ISI içindeki herkesin ilişkisi olduğu anlamına gelmiyor ama bu böyle" dedi.

Üst düzey Pakistanlı yetkililerle görüşmek üzere dün İslamabad'a giden Amiral Mullen'ın bu sözleri Pakistan'ın "Şafak" adlı gazetesinde de yayınlandı.

Mullen, Pakistan'ın Kuzey Veziristan'daki ''Hakkani şebekesi''nin kalelerini ele geçirmede ayak sürümesinin ve bu örgütle ilişkisinin ABD-Pakistan ilişkilerinin en zor parçası olduğunu söyledi.

Michael Mullen, ''Hakkani şebekesi''nin Amerikalıları ve koalisyon ortaklarını öldüren savaşçıları desteklediğini, eğittiğini ve finanse ettiğini savundu.

Üst düzey bir Pakistan istihbarat yetkilisi Reuter ajansına yaptığı açıklamada, Mullen'ın suçlamasının asılsız olduğunu söyledi.

Konuyu Pakistanlı yetkililerle temaslarında gündeme getirmesi beklenen Amiral Mullen'ın sözleri,Pakistan ile ABD'nin aralarındaki gerginliği gidermeye çalıştıkları bir döneme rastladı.

CIA tarafından görevlendirilen Raymond Davis adındaki Amerikalının Lahore'da iki kişiyi öldürmesi, Pakistan'da Amerikan aleyhtarı gösterilere yol açmıştı. Pakistan'ın ABD insansız uçak saldırılarını durdurması talebi de Washington tarafından reddedilmişti.

PAKİSTAN HAVA SALDIRILARINA TEPKİLİ

Öte yandan, Pakistan Genelkurmay Başkanı General Aşfag Pervez Kayani, ABD'nin Pakistan'ın aşiret bölgesinde insansız uçaklarla yaptığı saldırıların terör ile mücadeleye zarar verdiğini söyledi

Kayani, ABD'li mevkidaşı Amiral Mike Mullen ile yaptığı görüşmede, ABD saldırılarının halkın öfkesini ateşlediğini kaydetti.

ABD insansız uçaklarının Pakistan'da ava saldırıları düzenlemesi ve onlarca sivilin ölmesi bölgedeki halk arasında ciddi tepkilere yol açıyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan saldırıların birinde Pakistan askerlerinin ölmesi ise iki ülke ilişkilerinde krize yol açmıştı.

Pakistan, buna tepki olarak, Afganistan'daki NATO güçlerine malzeme taşıyan güzergahı bir süreliğine kapatmıştı.



Bu haber 1,342 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,510 µs