En Sıcak Konular

'Verdiğimiz iptal dilekçesinin bağımsız adaylarla ilgisi yok'

21 Nisan 2011 12:28 tsi
BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının başvurularının YSK tarafından iptali için kimin dilekçe verdiği henüz netleşmedi.

Yaşanan kaosa, kendilerinin adres gösterilmelerine itiraz eden Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, "Bizim dilekçemiz Ergenekon ve Balyoz dava sanıkları hakkında idi. Kaldı ki YSK o dilekçeyi kabul etmedi. Şimdi yaşanan kaosun sebebi olarak bizim gösterilmemiz tam bir çarpıtmadır. YSK'nın sebep olduğu kaosun şimşeklerinden kurtulma çabasıdır." diye konuştu.

Ergenekon sanıklarının adaylığının, mahkemeye baskı oluşturacağı için YSK'dan iptal talebinde bulunduklarını belirten Adalet Platformu Başkanı Çevik, çetelere karşı verdikleri mücadeleden dolayı hedef haline getirilmek istendiklerini söyledi.

Ergenekon ve Balyoz sanıklarının yanına, bağımsız adaylardan sadece Hatip Dicle'yi eklediklerini aktaran Çevik, "Çünkü Dicle de KCK sanığı, onun adaylığının da mahkemeye baskı oluşturma ihtimali mevcut." dedi.

Sistemli bir kaos planı uygulandığını kaydeden Çevik, Cihan Haber Ajansı'na şu görüşleri dile getirdi: "YSK'ya, sanki 12 bağımsız adayın başvurusunun iptali için biz dilekçe vermişiz gibi haberler yapılıyor. Bizim dilekçemiz adaylıklarını Anayasanın 138, TCK'nın 277 ve 288. maddelerine aykırı olan Ergenekon ve Balyoz sanıkları hakkındaydı. Adaylıklarla TSK'nın son muhtırası arasında ciddi bir bağ bulunuyor. Askerliğini bile yapmamış Cihaner, zorlama ve bir yığın planlarla listelere sokuluyor. Bizim ihbarcı gibi, gizemli dilekçe sahibi olarak gösterilmemize gerek yok. Çünkü dilekçemizi basın açıklaması yaparak verdik. Buna rağmen çarpıtma haber yapılmasını anlayamıyorum. Ergenekon ve Balyozla hukuk mücadelemiz baltalanmak isteniyor. Haksız yere bizi hedef haline getirmek için çarpıtma haber yapanlarla ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz. Zaten reddedilmiş ve onlarla ilgili olmayan dilekçemizin bağımsız adaylıkların iptaliyle bir ilgisi olabilir mi? YSK her halde üzerindeki şimşekler için hedef saptırmak istiyor."

cihan



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,432 µs