En Sıcak Konular

"MHP'nin mevcut yönetimiyle bir yere gelme şansımız yok"

19 Nisan 2011 18:46 tsi
MHP'de milletvekili aday listesine tepkiler açıktan dile getirilmeye başlandı.

MHP'den Antalya ve Burdur'dan milletvekili aday adayı olan Ali İhsan Işıldar, ülkücülük davasına 40 yılını verenlere seçilemeyecek sıralarda yer verilirken Yusuf Ziya İrbeç, Kemal Çelik gibi isimlerin ilk 4 içinde olmasını eleştirdi.

MHP'nin Antalya milletvekili listesini, düzenlediği basın toplantısıyla eleştiren Ali İhsan Işıldar, ülkücü davaya emek verenlerin saf dışı bırakıldığını savundu. Listenin özellikle ilk 4 sırasında MHP'ye ve ülkücü davaya emeği geçenlerin yer almadığını ileri süren Işıldar, "Bu partide 40 yıl mücadele etmiş milletvekili Hüseyin Yıldız beşinci sırada. MHP'ye üç ay önce gelen Yusuf Ziya İrbeç üçüncü sırada. Bu hakkı mı? Birisi 40 yılını vermiş, gecesini gündüzüne katmış 5. sırada. Muhtemelen seçilemeyecek. Diğeri üç ay önce partiye iştirak etmiş üçüncü sırada. Bize profesör lazım değil ki. Ben 30 tane profesör bulurum. Üniversite mi açacağız mecliste. Bağdaş kurup halkın sofrasına oturmayan, halkın nasırlı elini sıkmayan, teri kokuyor diye kaçan vekillerle bir yere gelinir mi? İsmail Hakkı Girişen bu davaya 40 yılını verdi. Onların hiçbirisi cenazesinde yoktu. Milletvekilliği yaptı. Yaşar Baran ihtiyar yaşına rağmen her toplantıda koştu, cenazesinde yoktular." diye konuştu.

MHP listesinde ülkücülere yer verilmediğini savunan Işıldar, "Kemal Çelik belki çok iyi arkadaş. İki seçim öncesi karşı partide bizi kötülüyordu. Bir seçim öncesi Yusuf Ziya İrbeç belki bizi kötülüyordu. Bugün onlar listede var biz yokuz. Ülkücü olmasaydım zindana mı girecektim? Sürgüne mi gidecektim? Beni hem 12 Eylül, hem Ecevit sürgüne gönderdi." diye konuştu.

Tepkisini açıktan dile getirdiği için MHP'den ihraç edilmesini isteyenler olacağını tahmin eden Işıldar, "Halbuki bunu bütün üyeler, vatandaş söylüyor. Ben seslendirdim. Sessiz kaldıkça boynumuza binenlerden kurtulamayacağız. MHP'nin mevcut yönetimiyle bir yere gelme şansımız yok." dedi.



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,491 µs