En Sıcak Konular

Aksaray'da helikopterden gaz bombası

19 Nisan 2011 16:41 tsi
İstanbul'da YSK kararını protesto eden binlerce kişiye polis müdahale etti. Bir anda savaş alanına dönen Aksaray'da çatışmalar sürüyor. Helikopterlerden gaz bombası atılıyor.

BDP İstanbul İl Örgütü'nün KCK davasında yargılanan Kürt siyasetçilere destek vermek için planladığı eylem, YSK kararını protesto gösterisine dönüştü. Taksim'de eylem yaptıktan sonra Aksaray'daki Demokratik Çözüm Çadırı'na yürüyen binlerce kişiye burada polis sert bir şekilde müdahale etti. Çok sayıda yaralı var. Ortalık savaş alınan döndü.

BDP İstanbul İl Örgütü'nün çağrısıyla KCK davasını ve YSK'nın 12 bağımsız adayın adaylığını iptal etmesini protesto etmek amacıyla binlerce kişi Taksim Meydanı'nda bir araya geldi.

BDP İl Örgütü adına konuşan Pınar Tarlak, YSK'nın kararının siyasi bir karar olduğunu söyledi.

KÜRTLERE DAĞ YOLU GÖSTERİLİYOR

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, devletin bu kararla Kürtlere ne mesaj vermek istediğini sordu, "Kürtlere dağ yolu mu gösteriliyor? 20 milyon Kürt'ü de tutuklayacakları mı?" dedi.

Bu yaşananların Türkiye'ye zarar verdiğini belirten Tuncel, siyaset yapmanın tek alanının meclis olmadığını, bu yüzden sokaklarda siyaset yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Parti kapatmalarla, legal siyasetin önünün kapatıldığını belirten Tuncel, "Yaşananlar kimin savaş istediğini ortaya koyuyor" dedi.

Tuncel, "Bizim alnımız açık. Bundan sonra da bedeli ne olursa olsun özgürlük için mücadele etmeye devam edeceğiz. Ne Başbakan ne YSK ne de Başbakan'ın adamları bizi engelleyemez. Biz gücümüzü Şeyh Sait'ten, Deniz Gezmiş'ten, İbrahim Kaypakkaya'dan, Mazlum Dogan'dan, Beritan'dan alıyoruz" dedi.

'HANİ LEGAL SİYASET İLE ÇÖZÜLECEKTİ!'

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku bağımsız adayı Sırrı Süreyya Önder, "Yıllarca Kürt siyasetçiler legal alana girerse çözüm olur dediler ama şimdi de seçilmişleri tutukluyorlar, meclis önüne veto koyuyorlar" dedi. Önder, hep direnen ezilenlerin kazandığını söyledi, "Bu topraklarda da aynısı olacak" dedi.

BDP milletvekili Ufuk Uras, bu kararın Başbakan Erdoğan'ın "Kürt meselesi yoktur" açıklamasının ardından geldiğine dikkat çekerek, Kürt sorununun böyle çözülemeyeceğini dile getirdi. Uras, halkların çözüm istediğini ama devletin çözüm istemediğini belirtti.

AKSARAY'DA SALDIRI

Kitle, konuşmaların ardından Taksim Meydanı'nı trafiğe kapatarak oturma eylemine başladı. Sanatçılar Aynur Doğan ve Yasemin Göksu'nun şarkılar söylediği eylemin ardından binlerce kişi sloganlarla Aksaray'da bulunan Demokratik Çözüm Çadırı'na yürüdü.

Çadıra gelindiğinde polis gaz bombaları ile müdahale etti. Bunun üzerine çatışmalar başladı. Bir anda savaş alanına dönen Aksaray'da olaylar sürüyor. Helikopterlerden gaz bombası atılıyor.

Gaz bombası isabet eden çok sayıda kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılanlar var.

ETHA




Bu haber 928 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,691 µs