En Sıcak Konular

Suriye'de 'Tahrir meydanı' direnişi başlıyor

19 Nisan 2011 11:30 tsi
Suriye'de 'Tahrir meydanı' direnişi başlıyor Aktivistler, Suriye güvenlik güçlerinin dün geceyarısı Humus'taki meydanda toplanan protestoculara göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermilerle müdahale ettiğini söylediler.

Aktivistler, Humus'taki Saat Cedide meydanında yapılan müdahalede ölü veya yaralılar olduğunu belirttiler. Ancak yaralı sayısının ne kadar olduğu, ölü bulunup bulunmadığı bilinmiyor.

Humus'ta 5 binin üzerinde gösterici dün meydana çıkarak Devlet Başkanı Beşşar Esad gidene kadar buradan ayrılmayacaklarına yemin ettiler.

Hükümetse, haftalardır devam eden hükümet karşıtı protestolardan, ülkede kökten dinci bir rejim kurmak isteyen aşırı dincileri sorumlu tutuyor. Esad, ülkedeki isyanı bastırmak için ayrıca mezhep çatışması çıkacağı tehdidine başvuruyor.

Öte yandan dün bir grup Suriyeli öğrenci, Facebook'ta yayımladıkları yazıda, bugünden itibaren 3 gün boyunca, protestocuların öldürülmesini protesto için derslere girmeyeceklerini duyurdular.

Kuzeydeki Banyas şehrinde de 300 kadar çocuğun, Esad'ın iktidardan ayrılması sloganıyla havaya balonlar saldıkları belirtildi. Balonun birinde "Git, suçlu amca", bir başkasındaysa "Git ki ben de özgür olabileyim" yazılı olduğu görüldü.

Bu arada Suriye Milli İnsan Hakları Örgütü, dün protestolarda ve hükümet karşıtı eylemcilerin cenaze törenlerinde ölenlerin sayısının 12'yi bulduğunu bildirdi. 8 kişinin Humus'ta, 4 kişininse Lazkiye ve İdlib'de olduğu belirtildi.



Bu haber 1,180 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,958 µs