En Sıcak Konular

Erdoğan muhalefete ağır yüklendi

19 Nisan 2011 11:28 tsi
Başbakan Erdoğan, Ergenekon ve Balyoz sanıklarını milletvekili seçimlerinde aday gösteren CHP ve MHP'ye ağır eleştirilerde bulundu.

''Siz milletin iradesini mi temsil ediyorsunuz yoksa Silivri'nin mi iradesini temsil ediyorsunuz" diye soran Erdoğan, "Aydınlığa tahammül edemeyenler karanlığa methiyeler düzmeye başladı. Bir bedel ödeniyor, fatura ödeniyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'da seçmeninin karşısına çıkaracağı 550 milletvekili adayının tanıtımını Ankara Arena'da düzenlenen bir etkinlikle yaptı. Seçmen ve kurmaylarına seslenen Erdoğan'ın hedefinde ise Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarını milletvekili adayı gösteren muhalefet vardı.

İcazetli kadrolar değil

Kendisinin her zaman, AK Parti kadrosuyla yola çıkmış olmaktan bahtiyar olduğunu söylediğini hatırlatan Erdoğan, bu yolda AK Parti kadrosuyla yürüyor olmaktan dolayı gururlu olduğunu dile getirdi. Daha yola çıkarken, ''AK Parti'yi millet kurmuştur. Biz sadece onun tabelasını asıyoruz'' dediklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, AK Parti kadrolarının bizatihi milletten, milletin kendi evlatlarından teşekkül ettiğini ifade etti. Erdoğan, milletvekillerini tanıtırken ''Bizim kadrolarımız, icazetli, vesayetli, güdümlü, ısmarlama kadrolar değildir. Bizim kadrolarımız, çeteleri, mafyayı, hukuk dışı suç örgütlerini temsil eden, onlardan beslenen, onlarla yol arkadaşlığı yapan değil, milletle gönül birliği yapan, kader birliği yapan bir kadrodur. Bu kadronun özü, milletin özüdür, milletin ak ve aydınlık yüzüdür. Bu kadro, bizim diğerlerinden farkımızı ortaya koyan bir kadrodur" dedi.

Ergenekon irtibat ofisi

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ergenekon ve Balyoz sanıklarını aday gösteren CHP ve MHP'ye yüklenen Erdoğan şunları söyledi: "Önce çetelerin avukatı olduklarını söylediler. Ardından, çetelerin operasyonuyla birbirlerine girdiler. Yetmedi,  Anamuhalefetin Sayın Genel Başkanı, 'Nerede bu Ergenekon örgütü, gidip üye olacağım' dedi... Silivri'de.. Eğer üye kayıt defterini aldıysan gider üye olursun. Ergenekon'un üye kayıt ofisini bulamayanlar, şimdi kendi parti çatıları altında, Ergenekon'un irtibat ofisini açmaya karar verdiler. Dışardan aday bulamadılar, içerden, Silivri'den aday transfer ettiler. Buradan, MHP'ye, CHP'ye soruyorum; siz milletin iradesini mi temsil ediyorsunuz, Silivri'nin iradesini mi? Siz, milletin iradesini mi temsil ediyorsunuz, yoksa çetelerin, mafyanın, cuntanın iradesini mi? Siz gücünüzü milletten mi alıyorsunuz, yoksa çetelerden, mafyadan, karanlık örgütlerden mi?"

"Aydınlığa tahammül edemeyenler karanlığa methiyeler düzmeye başladı" diyen Erdoğan, "Bir bedel ödeniyor, fatura ödeniyor" ifadesini kullandı.

Biraz tutarlı olun tutarlı

"Hani siz dokunulmazlığın kaldırılmasını istiyordunuz" diye soran Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:
"8.5 yıl boyunca, dokunulmazlıktan başka muhalefet adına tek bir cümle kurmayan siz değil miydiniz? Biraz tutarlı olun tutarlı... Lütfen, bir kere de sözünüzün arkasında durun. Alıştık size. Bol çark ediyorsunuz. Ne olur bir kere de çark etmeyin. Biz, 8.5 yıl boyunca, çetelere, mafyaya, karanlık suç örgütlerine asla ve asla boyun eğmedik. Çetelerin karşısında boynunu bükenlerden, hazırola geçenlerden, ruhunu çetelere satanlardan olmadık.''

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin 12 Haziran seçimlerinde kullanacağı sloganın "İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün" olarak açıkladı. Başbakan Erdoğan ilk seçim mitingini 22 Nisan'da Bayburt'ta yapacak. Erdoğan, "Kampanyamızı da, 22 Nisan'da CHP'nin hışmına uğradığı Bayburt'tan 14.00'de başlatıyoruz, CHP 2 milletvekilini çok gördü Bayburt'a. Hemen arkasından, aynı gün Gümüşhane'ye geçiyor, orada ikinci mitingimizi  yapıyoruz" dedi. Erdoğan 40-50 ilde miting yapacağını açıkladı.

YGS İDDİALARANI TAKİP EDİYORUM

YGS'deki şifre iddialarını değerlendiren Başbakan Erdoğan, olayi siyasi boyuta çeken muhalefete sert çıktı.  "Bakın şu anda, CHP'si, MHP'si, BDP'si, YGS üzerinden, çok yoğun bir şekilde gençlerimizi istismar etmenin gayreti içindeler. Bu gençlerin umutlarını siyaset malzemesi yaparak buradan siyasi rant elde etme çabası içindeler. 1 milyon 700 bin gencin emeklerini siyaset malzemesi haline getirmek ahlaksızlıktır, fırsatçılıktır" diyen Erdoğan, öğrenciledi de şöyle seslendi:

"Bu ülkenin başbakanı olarak, YGS ile ilgili iddiaların tamamının takipçisiyim. Gençlerimiz rahat olsunlar, müsterih olsunlar, gönül rahatlığı içinde ikinci sınava hazırlansınlar. Gençlerimiz, kendilerini istismar edenleri, iddiaları fırsatçılığa çevirenleri de lütfen çok iyi görsünler, tanısınlar. Taksim'de bin kişiyi, iki bin kişiyi yürütmek, iki bin genci yürütmek problem değil. Onlar YGS sınavının karşısında tavır ortaya koyduklarını açıklarken, biz de kalkarız onların karşısına 5 bin, 10 bin tane genci koyarız. Ama biz bu ülkede gerilimden yana değiliz."

 



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,887 µs