En Sıcak Konular

Ak Parti'yi işaret etmek komplodur!

19 Nisan 2011 02:22 tsi
Ak Parti'yi işaret etmek komplodur! TRT Haber'de Çıkış yolu programının konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik BDP adına 12 Haziran seçimlerine katılacak 12 bağımsız adaya YSK tarafından gelen veto kararını değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, olayın bir yargı kararı olduğunu belirterek “Geçmişte vatandaşlar Milli Güvenlik Kurulu için nefesini tutar sonucunu beklerdi. Asker ile siyasetçilerin ne karar alacağını beklerdi. Bunlarda normalleşme sağlandı. Şimdi ise insanlar nefesini tuttuğu nasıl sonuçlar doğuracak diye beklediği sorunlar yargı kararı sonucu doğan meselelerdir. Burda düşünülmesi gereken neden Türk yüksek yargısı demokrasi ve toplumsal katılım noktasında değil de demokrasi ve siyasal katılım aleyhine kararla anılmaktadır” dedi.

Konuyla ilgili bazı teknik meselelerin olduğunu söyleyen Ömer Çelik, veto yiyen kişilerle ilgili yargıdan belge aldıkları iddiasına da değinerek “Kişilerin aday olmalarına engel durum yoktur” belgesi aldıkları doğruysa burada ciddi bir yeteneksizlik var demektir. Ya da bir adayın 40-50 yıl önceden aldığı bir ceza ile ilgili böyle bir karar alınıyorsa burada yapısal bir problem var demektir. “ dedi.

“Bu yapısal problemleri çözümü için Anayasa değişiklikleri dahil birçok düzenlemeye gidiliyor.” diyen Ömer Çelik “Bugün bu durumdan dolayı AK Parti’yi suçlayan BDP unutmasın ki bu tip sorunlar çıkmasın diye yapılan Anayasa ve yargı reformlarını engelleyenlerin oluşturduğu hayır cephesinden biri de BDP idi.” dedi.

Ömer Çelik “Konuşan hemen hemen tüm BDP yöneticileri önce kararı eleştirmiş hemen sonrasında da şiddete davetiye çıkarmıştır. Kendilerinin beğenmediği bir karar çıktığında hemen terörü koz olarak kullanmaları demokrasiye yönelik söylemlerindeki inandırıcılığı da kaldırıyor.” dedi.

Ömer Çelik, yargının 367 ve kılık kıyafet gibi birçok yargı kararını AK Parti’ye karşı aldığını hatırlattı. "Yargıya karşı en çok mücadele eden unsur AK Parti iken vesayet kurumlarının bir takım kararlarının ardından BDP sözcülerinin AK Parti’yi işaret etmesi ortada eğer bir komplo varsa onları da bir komplonun parçası haline getiriyor” dedi.

 



Bu haber 1,123 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,448 µs