En Sıcak Konular

Aydın'da BDP kavgası

17 Nisan 2011 19:47 tsi
Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Ağaçlı köyünde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) konvoyunun geçişi sırasında kavga çıktı. 2 araç ve 6 işyeri hasar gördü.

Köylüler ile BDP'lilerin birbirine girdiği kavgada 3 kişi hafif yaralandı, yaralılardan birinin asker olduğu öğrenildi. Köye giriş çıkışlar valilik kararı ile yasaklandı, köye 4 jandarma aracı konuşlandırıldı. BDP konvoyu ise Söke üzerinden Aydın merkeze gitti.

Ağaçlı köyüne gelen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, vatandaşları sükunete davet etti, olayların başlangıcı ve gelişimiyle ilgili güvenlik güçlerinden bilgi aldı. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, olayı şöyle anlattı: "BDP konvoyu Ağaçlı köyünden geçerken bir sorun yaşanıyor. Karşılıklı zarar ziyan verme olayı sözkonusu. Olaylar jandarmanın müdahalesiyle yatıştırıldı. Şu an köyde jandarma ve Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri inceleme yapıyor. Kamera kayıtları inceleniyor ve görgü tanıkları gerekli ifadeleri veriyor. Olaylarda 1 jandarma ve 2 vatandaş yaralandı. Hayati tehlikeleri bulunmuyor. Hastaneye bile yatırılmadılar. Olaylarda 2 araç ve 6 işyeri hasar gördü. İncelememiz sürüyor. "

Ağaçlı köyü muhtarı Mehmet Bilgiç, "Köyün içinden geçen konvoyda Abdullah Öcalan'ın posteri açılmış. Köylülerden iki genç de Türk bayrağı açmış. Araçtan inen BDP'liler, elinde Türk bayrağı olan gençleri tartaklamaya başlamış. Bunun üzerine olaylar çıktı. Olaylar sırasında konvoydakiler köydeki dükkanları taş yağmuruna tuttu. BDP'li konvoyun attığı taşlara köylüler de cevap verdi. Taşlı sopalı kavga çıktı. Olaylara hemen Jandarma müdahale etti.'' dedi.

150 araçlık BDP konvoyu, bugün öğle saatlerinde Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı beldesine geldi. Konvoyndakiler Güzelçamlı dönüşünde Söke ilçesine bağlı Ağaçlı köyünden geçti. Olaylar, bu sırada meydana geldi.

Zaman



Bu haber 927 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,076 µs