En Sıcak Konular

HAMAS, barış eylemcisinin katilini yakalatana ödül verecek

17 Nisan 2011 19:46 tsi
Filistinle Dayanışma Hareketi üyesi İtalyan Vittorio Arrigoni'nin (36) öldürülmesinin ardından, Gazze polisi, katillerin belirlenmesine yardımcı olacaklara ve polislere ödül vaad etti.

Gazze'deki emniyet güçlerinin başkanı Ebu Ubeyda El Cerrah, ödülün tutarını açıklamadı.

Hamas polisinin ödül açıklamasının, olayla ilgili olarak dört kişinin gözaltında bulunmasına rağmen yapılması dikkati çekti. Yerel kaynaklara göre, polisin yakında, olayla ilgisi olanların kimliklerini açıklaması bekleniyor.

Son üç yıldır Gazze'deki faaliyetleri ile tanınan ve büyük sempati toplayan İtalyan barış eylemcisinin öldürülmesi büyük tepki çekmişti. Arrigoni'nin bir radikal Selefi grup tarafından kaçırıldığına dair video geçen Perşembe günü yayımlanmış, aynı günün gecesi ise cesedi Cebaliye'de bir evde bulunmuştu.

Gazze'de beş ayrı Selefi grup bulunmasına rağmen İtalyan eylemciyi kaçıran ve ismini "El Hemmem Muhammed Bin Müslime" olarak açıklayan grup bugüne kadar duyulmamıştı.

Bu arada, Gazze'deki yönetimin Dışişleri ve Planlama Bakanı Muhammed Avad, Gazze polisinin, cinayete karışanların kaçmasını önlemek için yoğun güvenlik önlemleri aldığını açıkladı. Avad, ellerindeki bilgilerin, olayı gerçekleştirenlerin henüz Gazze'de olduğunu gösterdiğini belirterek, bu nedenle özellikle Gazze limanının bulunduğu bölge ile karadan kaçış ihtimalinin bulunduğu yerlerde yoğun polis gücü bulundurulduğunu açıkladı. Gazze polisinin, bölgenin güneyinde, Mısır ile Gazze arasındaki tünellerin bulunduğu alanlarda çok sıkı önlem aldığı da belirtiliyor.

Ancak, Gazze ile Mısır arasındaki Refah geçiş noktasının, her iki tarafın güvenliğinin kontrolü altında açık tutulmasına devam ediliyor.

İsrail de Kerem Şalom geçiş noktasını iki taraf arasındaki saldırıların durmasının ardından, geçen hafta Çarşamba günü açmıştı.



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,015 µs