tekrar seçilmek istiyorsa, ABD'de casusluktan cezaevinde bulunan Jonathan Pollard'ı serbest bırakması gerektiğini" söyledi. " /> tekrar seçilmek istiyorsa, ABD'de casusluktan cezaevinde bulunan Jonathan Pollard'ı serbest bırakması gerektiğini" söyledi. "/>

En Sıcak Konular

Hahambaşından Obama'ya uyarı

17 Nisan 2011 17:51 tsi
Hahambaşından Obama'ya uyarı İsrail Hahambaşı "ABD Başkanı Barack Obama'nın, tekrar seçilmek istiyorsa, ABD'de casusluktan cezaevinde bulunan Jonathan Pollard'ı serbest bırakması gerektiğini" söyledi.

İsrail'in Aşkenazi Hahambaşı Yona Metzger, "ABD Başkanı Barack Obama'nın, tekrar seçilmek istiyorsa, ABD'de casusluktan cezaevinde bulunan Jonathan Pollard'ı serbest bırakması gerektiğini" söyledi.

İsrail radyosu, Metzger'in bu ifadeleri, Kudüs'teki bir sinagogda, yarın başlayacak Pesah (Hamursuz) bayramı nedeniyle verdiği bir vaaz sırasında kullandığını belirtti.

Metzger'in dinleyicilerine, Obama'nın seçilmesine destek veren Amerikalı Yahudilerin pek çoğunun ABD Başkanı'ndan hayal kırıklığına uğradığı hissinde olduğunu söylediği ifade edildi. Metzger'e göre, Amerikalı Yahudilerin hayal kırıklığına uğramasında önemli etkenlerden biri, Pollard'ın serbest bırakılmaması.

Metzger, ABD'nin Filistin konusundaki taleplerine atıfta bulunarak, "Başkan Obama bize politikalarını empoze etmeden önce, İsrail halkıyla karşılıklı dostluğunu, Pollard'ı serbest bırakmak suretiyle göstermelidir" diye konuştu.

Amerikan donanmasında sivil görevli olarak çalışan Pollard, İsrail için casusluk yaptığı gerekçesiyle, 1987'de ömür boyu hapisle cezalandırılmıştı. Halen cezaevinde bulunan Pollard, uzun bir süredir İsrail ile en yakın müttefiği ABD arasında polemik konusu.



Bu haber 1,260 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,442 µs