En Sıcak Konular

SP: Osmanlıca seçimlik ders olacak

17 Nisan 2011 17:47 tsi
SP Lideri Mustafa Kamalak, ''Eğitimin her aşamasında, ilkokul birinci sınıftan üniversite son sınıfa kadar Osmanlıca, seçimlik ders olacaktır'' dedi.

 

Kamalak, partisince Grand Cevahir Otelde düzenlenen İstanbul milletvekili adayları tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, her seçimin önemli olduğunu ancak bu seçimin diğer seçimlerden daha büyük öneme sahip bulunduğunu söyledi.

Bu seçimde Meclise sadece 550 milletvekili seçilmeyeceğini, aynı zamanda Türkiye'nin yönünün belirleyeceğini ifade eden Kamalak, ''Türkiye, bu seçimde 50 yıldır olduğu gibi batı kapısında nöbet tutmaya, uşaklık etmek için batıya girme sırasını beklemeye ya da yönünü Ortadoğu'ya, İslam alemine çevirip şahsiyetli, onurlu, önder Türkiye olmaya karar verecektir'' diye konuştu.

Milli görüş temsilcilerine önemli görevler düştüğünü söyleyen Kamalak, şunları kaydetti:

''İki hedefimiz vardır; birincisi yeniden büyük Türkiye'yi kurmaktır, yaşanılabilir bir Türkiye'yi inşa etmektir, ikincisi de yeni bir dünyayı tesis etme, adil bir dünyayı kurma hedefidir. Büyük Türkiye'yi kurabilmek için önce Türkiye'nin problemlerini çözmemiz gerekiyor. Türkiye'nin problemlerini çözmeden yeni bir dünyayı inşa etmek, adil düzeni oturtmak mümkün olamaz. O halde ilk etapta yeniden büyük Türkiye'yi kurmaya mecburuz. Bunun için de işsizliği çözmeye, ekonomik düzeni yeniden dizayn etmeye, ülkede asayişi sağlamaya mecburuz.''

İşsizliği çözeceklerini söyleyen Kamalak, ''Bir partinin problemleri çözebilmesi için kaç milletvekiliyle kaç yıl iktidar olması lazımdır? Eğer anamuhalefet partisi 'ben çözeceğim' diyorsa bu zamana kadar neredeydin? Senin her şeyden önce milletle kan uyuşmazlığın vardır'' dedi.

''ŞEHİT MEZAR TAŞLARI OKUNAMIYOR''

Eğitimi yeniden dizayn edeceklerini anlatan Kamalak, İmam Hatiplerin orta kısımları yeniden açacaklarını, Kuran kurslarının önündeki engelleri bir bir kaldıracaklarını, hafızlık müessesinin yeniden canlandırılacağını söyledi.

Çanakkale'de şehitlerin mezar taşlarının okunamadığına dikkati çeken Kamalak, ''Gelecek nesil okuyacaktır. Eğitimin her aşamasında, ilkokul birinci sınıftan üniversite son sınıfa kadar Osmanlıca, seçimlik ders olacaktır. Bu ülkede Çanakkale şehitleri torunlarına zorunlu olarak İngilizce, Almanca, Fransızca mecburi ders olarak okutuluyor mu? Bu torunların, dedelerinin dilini öğrenme hakkı yok mu? O halde hazır olun. Bu hedefler çok uzakta değil. Vatandaşımızın bir oyu kadar yakındır'' diye konuştu.

1969 yılında yola çıkan milli görüşün, 1995 seçimlerinde birinci parti olduğunu anımsatan Kamalak, 1996 yılında da ara seçimde oy oranlarının yüzde 36 olduğunu belirtti.

O tarihte yapılan anketlere göre ise milli görüşün oy oranının yüzde 65'lerde olduğunu bildiren Kamalak, şimdi yapılan anketlerde de yüzde 95'in milli görüşe sıkı bir şekilde bağlı olduğunu gösterdiğini ileri sürdü.

Oğluna, kızına iş arayan ailelerin, adresin milli görüşte olduğunu göreceğini söyleyen Kamalak, ''(Oğlum, kızım Kur'an-ı Kerim okusun) diyenlere sesleniyoruz, çözüm Saadet Partisi'' dedi.

Kamalak, konuşmasının ardından basına tanıtılan Saadet Partisi İstanbul milletvekili adayları ile fotoğraf çektirerek, partilileri selamladı.



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,358 µs