En Sıcak Konular

Günay: En çok tiyatro benim dönemimde açıldı

17 Nisan 2011 14:00 tsi
Bakan Günay: En çok tiyatro benim dönemimde açıldı...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kendisinin tiyatrolara karşı duyarsız olmakla eleştirildiğini ifade ederek, ''55 yılda açılan tiyatro sayısından fazla tiyatro açıldı benim dönemimde, bu ülkede'' dedi. Bakan Günay, 35. Turizm Haftası açılışını İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürlüğünde gerçekleştirdi.

Günay, açılışta yaptığı konuşmada, 35. Turizm Haftasını 35 plakalı ilde açmanın sevincini ve onurunu yaşadığını dile getirdi. Göreve geldiği günden bu yana Türkiye'nin turizmde büyük mesafeler aldığını vurgulayan Günay, şöyle konuştu:

''Dünya 2009 yılında büyük ekonomik kriz yaşadı. Turizm geliri ve turist sayısı azaldı. Bu krizle başa çıkmayı becerebilen ender ülkelerden biri de Türkiye oldu. 2007-2008'de 23 milyon telaffuzundaydık, 2010 yılını 28.5 milyon ile geride bıraktık. 2003 yılında Türkiye'nin turist sayısını 13 milyonla almıştık. Hedefimiz 13 yıl sonra Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'ye en az 50 milyon insan gelecek ve 50 milyar dolar kazanacak. Dünyada ekonomide ilk 10'a girmeyi hedefledik, turizmde şu anda 7. sıradayız. Önümüzdeki yıllarda ilk 5'e girmeye çalışacağız.''

Türkiye'de 2001 yılının ''KKTC Yılı'' ilan edildiğini anımsatan Günay, KKTC'ye turizmde de öncelik tanıdıklarını ve vatandaşların Türk parası kullanabilecekleri, pasaportsuz ve vizesiz ulaşabilecekleri yavru vatana gidebileceğini söyledi.

-TİYATRO TEPKİSİ-

Tiyatro Festivali açılışını gerçekleştirdiğini hatırlatan Bakan Günay, kendisinin tiyatrolara karşı duyarsız olmakla eleştirildiğini ifade ederek, ''Tiyatrolara karşı duyarsız olmakla eleştirilen bir bakanım ben bugünlerde. 55 yılda açılan tiyatro sayısından fazla tiyatro açıldı benim dönemimde, bu ülkede. Devlet Tiyatrosu sahnesi. 1948'den 2003'e kadar 24 sahne açılmış. Ben 2007'nin sonundan bugüne kadar 25 sahne açtım. Bunun 4'ü İzmir'de. İstanbul'da, Ankara'da da var. Çorum'da da var, Elazığ'da da var'' dedi.

Kütüphane Haftası açılışını 2000 yıllık Celsus Kütüphanesi'nde yaptığını belirten Bakan Günay, bu şansı dünyada çok fazla Kültür Bakanının yakalayamayacağına işaret ederek, ''Bunun için hem Yüce Yaradan'a, hem de Mustafa Kemal'den başlayarak bağımsızlığımızı hediye eden herkese teşekkür etmek istiyorum'' diye konuştu.

-EXPO 2020-

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, konuşmasında, turizmi sadece ekonomik gelir kapısı olarak görmediğini, aynı zamanda bir kardeşlik projesi olarak da algıladığını dile getirerek, 21. yüzyılı turizm çağı olacağını, İzmir'in de bu dönemin başkentleri arasında yer alacağını söyledi.

Türkiye 2023 Seçim Senedi'nde İzmir ile ilgili hedeflerin de yer aldığını, bu hedeflerin arasında EXPO 2020'nin İzmir'de yapılması için gerekli desteğin verilmesine ilişkin madde de olduğunu ifade eden Günay, ''EXPO ile ilgili tartışmalar bir süredir vardı. Başka talip şehirler çıktı. Başkentimiz de talip oldu. Ben günlük hayatımda başkentte yaşıyorum. Ama EXPO'nun Ankara'nın değil, İzmir'in hakkı olduğunu hep savunageldim. Bugün bu Başbakan'ın ağzından, hükümet taahhüdü haline geldi. EXPO 2020'yi alacağız ve İzmir'i dünyaya çıkaracağız'' dedi.

Dünyanın ünlü müzelerinde neler varsa, bu topraklardan gittiğini ifade eden Günay, Türkiye'de yeni çağda yeni müzelerin kendi kaynaklarıyla açıldığını söyledi.

-KOCAOĞLU, GÜNAY'DAN DESTEK İSTEDİ-

İzmir Valisi Cahit Kıraç da Bakan Günay'ın EXPO 2020'ye İzmir'in aday gösterilmesi konusunda verdiği desteğe, emeğe teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise 7 sene önce göreve geldiğini, o günden bu yana İzmir kültür ve turizmine katkıda bulunmak için çalıştığını vurguladı. Hayata geçirdiği projeleri anlatan Kocaoğlu, ''Kültür ve Turizm Bakanlığının İnciraltı'nın planlanması, yarımadanın ele alınarak yeniden değerlendirilmesi, turizmciye teşvik sağlanması'' konusunda bakanlıktan destek istedi. Kocaoğlu, Günay'ı İzmir'den milletvekili adayı olması nedeniyle tebrik etti.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da İzmir'i, Ege'nin sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşlanma konusunda tercih edilebilecek bölgeler arasında olduğunu söyledi.

Turizm Haftası açılışına katılan KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel de Türkiye'den gelecek vatandaşları ağırlamaya hazır olduklarını bildirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Günay, protokol üyeleriyle pasta kesti. Açılışta müzik dinletisi de sunuldu.

aa



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,649 µs