En Sıcak Konular

Şener: Mevcut siyaset tarzının değişmesi lazım

17 Nisan 2011 13:41 tsi
Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olan Abdüllatif Şener, ''Böylesine önemli bir değişim sürecinde mutlak suretle Türkiye'deki mevcut siyaset tarzının da değişmesi lazım'' dedi.

Türkiye Partisi Genel Başkanlığı görevinden istifa ederek, 12 Haziran'daki milletvekilliği genel seçimi için memleketi Sivas'tan bağımsız aday olan Şener, seçim çalışmaları kapsamında Tuzlugöl Mahallesi'nde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Yolların çamur olması nedeniyle zaman zaman araçların mahalleye girmekte zorlanması üzerine Şener, ''Oyunuzu bana verin, yolunuzu yapacağıma söz veriyorum'' dedi.

Şener, daha sonra kentteki bir restoranda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, seçim çalışmalarına başladıklarını, bu kapsamda bir vatandaşın daveti üzerine Tuzlugöl Mahallesi'ne gittiklerini belirterek, ''Burada gördük ki vatandaşlarımız, bir ihtiyaç baskısı içerisindedirler. Çocuklarının iş derdiyle aş derdiyle yoğurulmaktadırlar. Bu, Türkiye'nin manzarasıdır, Sivas'ın manzarasıdır'' diye konuştu.

Siyasetin, hizmet ve sorun çözmek için var olduğunu ifade eden Şener, şunları kaydetti:

''Ancak Türkiye'deki siyaset, siyasetçinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak işlemektedir. Bu yanlı siyasi mekanizmaya ben 'çapul siyaseti' diyorum. Buna karşılık kul hakkı gözeten siyaset ilkelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tüm siyasi hayatım boyunca, 'kul hakkı gözeten bir siyaset ülkemizde inşa edilmesi gereken bir siyasettir, mücadelesi verilmesi gereken siyasettir' diyorum.

Önümüzdeki dönem gerçekten önemlidir. Siyasette pek çok değişiklikler olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi var, Başbakan değişecek, Cumhurbaşkanı değişecek. Böylesine önemli bir değişim sürecinde mutlak suretle Türkiye'deki mevcut siyaset tarzının da değişmesi lazım. Çapul siyasetten, kul hakkı gözeten siyasete Türkiye'nin geçmesi lazım. Bu yeni siyaset anlayışının bayraktarlığını yapmak ve Meclise taşımak üzere yola çıktım ve Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı oldum.''

aa



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,511 µs