En Sıcak Konular

Zico: Liderlik koltuğunu bırakmaya niyetimiz yok

0 0 0000 00:00 tsi
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, henüz kendilerini şampiyon ilan etmediklerini, önlerinde 3 önemli maçlarının daha bulunduğunu söyledi.

Samandıra'daki tesislerde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Brezilyalı çalıştırıcı, son lig şampiyonunun Galatasaray, son kupa şampiyonunun da Beşiktaş olduğunu hatırlatarak, ''Takımlar içinde kendini şampiyon ilan etmeyen tek takım Fenerbahçe'dir. Ben de dahil takımda hiç kimse kendini şampiyon ilan etmiyor. 3 maçımız var ve matematiksel olarak henüz şampiyon değiliz. Hiçbir söylentiye kulak asmıyoruz. Kazanmamız gereken daha puanlar var'' diye konuştu. Takımının bu sezon liderlik koltuğuna oturmasından itibaren, koltuğu bırakmaya niyeti olmadığını ifade ederek, bulundukları yeri hak ettiklerini kaydeden Zico, önde olmalarının verdiği kazanma zorunluluğunun yarattığı stres nedeniyle ligin ikinci yarısında bazı maçlarda beklemedikleri sonuçlar aldıklarını kaydetti.

Beklenmeyen sonuçlara rağmen yılmadıklarını anlatan Brezilyalı teknik adam, ''En yakın rakibimize belli bir puan farkı yapıp son 3 haftaya avantajlı giriyoruz. Bu sözleri söylememe en büyük sebep, takımımın büyük maçlarda verdiği güvendi. Her zaman olduğu gibi büyük maçlarda kendilerinden beklenileni verdiler. Takımım bana fazlasıyla güven verdi'' şeklinde konuştu.

''3. ŞAMPİYON BREZİLYALI OLMAK GURUR VERİR''

Zico, Fenerbahçe'de daha önce şampiyonluk yaşayan teknik direktörler Didi ve Parreira'dan sonra 3. şampiyon Brezilyalı olmanın kendisine gurur vereceğini ifade etti.

Didi'yi oynarken tanıma fırsatı bulduğunu belirten Zico, ''Didi büyük bir insan. Parreira da öyle. Fenerbahçe için yaptıkları ortada. Didi Fenerbahçe'de Brezilyalıların kapısını açmıştır. İki Brezilyalı teknik direktör şampiyon olmuştur. Ben de bu mutluluğa erişirsem gurur ve mutluluk olur'' diye konuştu.

''RAKİP TARAFTARA DA SAYGI DUYARIM''

Son Beşiktaş maçında kendisine numaralı tribünde oturan taraftarların yaptığı hareketlere cevap verme gereği hissetmediğini ifade eden Zico, ''Çünkü ilgilenmem gereken takımım vardı. Fenerbahçe için çalışan bir teknik direktörüm. Kendi taraftarıma da rakip takımın taraftarına da her zaman saygı duyarım. Tatsız olaylar olmuştur. Buna da saygı duyarım. Olanlar oldu, görüntülerde var. Bunları cezalandırması gerekenler, umarım gereken cezayı verirler'' şeklinde konuştu.

''KURAL HATASI YOK''

Beşiktaş cephesinin kural hatası yapıldığı iddiasında bulunduğu pozisyon için yorum yapan Brezilyalı teknik adam, ''Maç içindeki bu pozisyona çok dikkat ettim. Hemen pozisyonun yanındaydım. Hakem Serkan'a yapılan faulü gördükten sonra taç kararından döndü ve faul atışını kullandırdı. Ben bunda bir kural hatası görmüyorum'' diye konuştu.

Sezon sonuyla ilgili bir korkusu olmadığını kaydederek, şampiyonluklarının sadece kendilerine bağlı olduğunu belirten Zico, ''Korkum yok. Korkum olsa futbolun içinde olmazdım. Ligde bu durumdaysak bu durumumuzu hak ettik. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu sadece kendisine bağlıdır. Hiç bir rakibin alacağı sonuca bağlı değil. Bu da bize ayrı bir güven veriyor'' şeklinde konuştu. Zico, Beşiktaş maçı sonrası galibiyetin mutluluğunu eşi ve çocuklarıyla telefonla konuşarak paylaştığını sözlerine ekledi.



Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,089 µs