En Sıcak Konular

Tekirdağ'da dev operasyon: 12 gözaltı

17 Nisan 2011 12:11 tsi
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde suç örgütüne yönelik operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Çerkezköy ile çevre ilçe ve beldelerde ''hayvan hırsızlığı, uyuşturucu satma ve temin etme'' suçlarını işlediği belirtilen örgütün üyelerine yönelik olarak, Çerkezköy Başsavcılığının talimatıyla Tekirdağ Jandarma Alay Komutanlığına bağlı özel kurulan ekipler tarafından Çerkezköy ve İstanbul'un Çatalca ilçesindeki 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

9 aylık teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen operasyonda, Çerkezköy Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Nedim A, Çerkezköy Cezaevinde görevli gardiyanlar Nureddin B, Gürsoy Ö. ve Yener B. ile Cahit B, Serkan K, Bilen B, Mustafa Ç, Zabit Ö, Erbakan Ö, Mehmet A. ve Murat A. gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgunun ardından adli makamlara sevk edilen zanlılardan Murat A. tutuklandı, diğer 11 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Uyuşturucu tüccarı olduğu bildirilen Murat A'nın Çerkezköy ve çevresinde çocuklara önce bedava esrar verdiği, daha sonra alışkanlık yapınca esrar sattığı, müşterilerle telefonda konuşurken esrardan ''çikolata, çiçek ve bal'' gibi şifreli kelimelerle bahsettiği tespit edildi.

Gözaltına alınan polis memurunun suç örgütü üyelerine emniyette yaşanan gelişmeleri bildirdiği, gardiyanların da örgüt elemanlarının cezaevindeki yakınları ve arkadaşlarıyla iletişim kurmasına yardım ettiği öğrenildi.

Operasyonda, Çatalca'da bir çiftlikte 3 adet çalıntı büyükbaş hayvan bulunduğu, örgüt üyelerinin telefon konuşmalarında, çalmayı planladıkları büyükbaş hayvanlara ''kütük'', küçükbaş hayvanlara ''ağaç'' dedikleri belirtildi.

Zanlıların birbirleriyle yaptıkları konuşmalarda sık sık ''Papatyalar açtı mı'' diye sorduğu, bunun çalmayı planladıkları hayvanların sahipleri tarafından araziye salınıp salınmadığı yönündeki şifreli soru olduğu bildirildi.

Operasyonda sahte para, esrar, kurusıkı tabanca ve sahte hayvan küpeleri ele geçirildiği belirtildi.

Bazı zanlıların arandığı kaydedildi.

aa



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,226 µs