En Sıcak Konular

AKP merkeze yürüyor!

0 0 0000 00:00 tsi
AKP merkeze yürüyor! Bu Cumhurbaşkanlığı sürecinde yaşanan gerginliklerin bir sonucu… Üstelik işaretler çok güçlü… Fehmi Koru ve Mustafa Karaalioğlu’nun Yeni Şafak’tan ayrılması küçük “alametler.” Büyük “alametler” iyibilgi̵

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşanan gerilim ve ardından gelen muhtıra AKP’lileri fazlasıyla sıkıntıya sokmuştu. Bu sıkıntının dışavurumu Abdullah Gül’ün “muhtıra beni çok şaşırttı” sözlerinde gizli. Gül’ün “şaşkınlığı” şu sebepten kaynaklanıyor: AKP yönetimi kendini merkezde görüyordu. Ancak yayınlanan muhtıra ve yapılan gösteriler ile kendisinin merkezde görülmediği, hakkında hala bazı kaygıların bulunduğunu anlaşıldı. Son tartışmalardan sonra AKP yönetimi duruşunu tekrar gözden geçiriyor. Elbette bu milletvekili seçimlerine de yansıyacak.

AKP yönetiminin merkez olma çabası anlaşılır. Çünkü AKP, devletin kurumlarıyla çatışmadan, Türkiye’yi yönetmek istiyor. Ancak hala haklarında kimi kaygıların var olduğunu görmeleri belli adımlar atmalarını gerekli kılıyor.

Bu kısmen de olsa AKP’ye önerilmiş bir şey. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Arınç’ın dayatmasının” AKP’yi bu duruma getirdiği basın tarafından yazılıyor. Ve bugün de Ertuğrul Özkök’ün yazdığı gibi Arınç gibi “ılımlı olmayanların” artık “pasifize edilmesi gerektiği” çağrıları yineleniyor. AKP yönetimi “ödün vermek” ile “iktidarda kalmak ve kurumlarla uzlaşmak” arasında bocalıyor. Ancak yönetim kararını vermiş olmalı. AKP merkeze yürüyor.

AKP’nin merkeze yürümesinin küçük ve büyük “alametleri” var. Küçük alametler AKP’ye yakın bir basın kuruluşu olan Yenişafak gazetesinde yaşanan kopmalar… Yenişafak’ın Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ve gazetenin önemli yazarlarından Fehmi Koru gazeteden ayrılıyor. Elbette buna tam olarak ayrılmak denemez. Daha çok yer değiştirmek gibi… Mustafa Karaalioğlu’nun Star yayın grubunun ve Star Gazetesi’nin başına geçeceği belirtiliyor. Fehmi Koru da aynı gazeteye geçecek.

Bu AKP’nin merkeze yürüdüğü anlamına gelir mi? Kısmen, evet… Çünkü böylece AKP’ye fikren yakın isimler “merkez” bir gazeteye geçiyor. O merkez gazetenin kitlelere ulaşan yayınları aracılığıyla AKP’nin anlaşılması, fikirlerinin topluma anlatılması daha kolay olacak… Bu elbette iki gazetecinin AKP fikirlerini “yaydığı” anlamına gelmiyor. Nihayetin de iki ismin de AKP’yi eleştiren birçok yazısına şahit olduk. Ancak iki gazetecinin de AKP yönetimini yakından bilen isimler olması AKP ile ilgili tartışmalarda AKP’nin ne düşündüğünü bilmek açısından yararlı olacak.

Peki, Yenişafak’ın Genel Yayan Yönetmenliği’ne kim geçecek? İyibilgi’nin edindiği bilgilere göre gazetenin Ankara temsilcisi Mehmet Ocaktan en güçlü isimlerden. Ocaktan’ın gazetenin Genel Yayın Yönetmeni olması halinde ise Ankara temsilciliği için iki isim ön plana çıkıyor: Abdülkadir Selvi ve Yusuf Ziya Cömert.

İki ismin Star’a geçmesi merkeze yürümenin küçük alameti… Büyük alamet ise AKP’nin milletvekilliği için teklif götürdüğü iddia edilen isim. Akşam gazetesi yazarı Güler Kömürcü’ye göre AKP, iş adamı İshak Alaton’un kızına milletvekilliği teklifi götürdü. Bu AKP’nin milletvekili belirlerken “olabildiğince” merkeze yaklaşmak isteyeceği anlamına geliyor. İşte bu büyük “alamet”…

www.iyibilgi.com 



Bu haber 306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,547 µs