En Sıcak Konular

2-B arazilerinin satışında sona gelindi

15 Nisan 2011 15:42 tsi
Hükümetin 25 milyar dolara yakın gelir beklediği orman vasfını yitirmiş 2-B arazilerinin satışında sona yaklaşılıyor.

Hükümetin 25 milyar dolara yakın gelir beklediği orman vasfını yitirmiş 2-B arazilerinin satışında sona yaklaşılıyor. Şu anda üzerinde şehirler, organize sanayi bölgeleri kurulan arazilerin tapu işlemlerinin yüzde 95 tamamlandığını aktaran Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “Başbakanımız ‘tamamı bitsin’ dedi. Eylül-Ekime kadar tamamı bitecek.” dedi.

Bakan Eroğlu, Cihan Network Tv’nin Başkent Konukları programında 12 Haziran seçimleri, partilerin listeleri ve 2-B arazileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin liste hazırlarken vatandaşla kucaklaşan ve halk ile diyalogu yüksek kişilerin seçildiğini belirten Eroğlu, Başbakan Erdoğan’ın seçim bölgesine gitmeyen milletvekillerini çizdiğini vatandaşın dertlerini paylaşan onların sevinçlerine ortak olanları seçtiğini aktardı.

AK PARTİ ADAYLARI DİĞER PARTİLERLE KIYAS KABUL ETMEZ

Şehir ve işe en uygun kişiyi bulmak için yoğun çaba harcandığına işaret eden Eroğlu, “AK Parti milletvekili adayları tecrübe kariyer açısından diğerleriyle kıyas kabul etmez. Tahsil durumuna baktığında arada büyük farklar var. Lisans, yüksek lisans yapmış, bilim adamı araştırmacı her kesimden tabakadan temsil edecek insan var listede. Hanımlar gençler var. Bu koltukları gençlere bırakacağız, gelecek nesilleri şimdiden hazırlamamız lazım. Başbakanımız şu da olsun diyenleri dikkate almadı.” şeklinde konuştu.

2-B ilgili çalışmaların sona yaklaştığını açıklayan Bakan, “Orman vasfını yitirmiş beldeler, şehirler, organize şehir bölgeleri kurulmuş 300 bin hektarlık alanın vatandaşa satışı yapılacak. Şimdiye kadar orman kadastrosu çizilmiş kim ne kadar kullanıyor belirlenmemiş. Satarız denmiş ama ortada tespitler yok. Yüzde 95’i bitti. Başbakan tamamı bitsin dedi. Eylül Ekime kadar tamamı bitecek. 3 yılda 1 milyon 500 bin hektarlık alanda vasfını yitirmiş alanların 6 katı alanı ormana kazandırmışız.” değerlendirmesi yaptı.

CİHAN 

 



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,667 µs