En Sıcak Konular

İlhan Cihaner'in Osman Şanal rahatsızlığı

15 Nisan 2011 15:40 tsi
İlhan Cihaner'in Osman Şanal rahatsızlığı
Ergenekon sanığı İlhan Cihaner, Osman Şanal'a özel yetkilerinin geri verilmesinden rahatsız oldu.

Milletvekilliği adaylığı için istifa eden eski Adana Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner, hakkında soruşturma yürüten Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal’a HSYK tarafından özel yetkisinin geri verilmesini, “Türkiye’de her şeye alışkınız. Tepki vermedim. Herhangi bir haber gibi okudum.” şeklinde değerlendirdi. Cihaner, Ferhat Sarıkaya'nın mesleğe iade edilmesiyle ilgili de, HSYK'dan Sarıkaya'yı görevden alma ve iade etme gerekçelerini açıklamasını istedi.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken tutuklanan ve ardından serbest bırakıldıktan sonra Adana’ya savcı olarak atanan İlhan Cihaner, HSYK’nın Savcı Osman Şanal’a özel yetkilerini iade etmesi kararını değerlendirdi. Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenen  konferansa Ümit Zileli ve Turgut Kazan ile birlikte katılan İlhan Cihaner, “Size yönelik operasyonu yöneten savcıya HSYK özel yetkilerini devretti. İlk tepkiniz ne oldu ne düşündünüz?” sorusunu, “Türkiye’de her şeye alışkınız. Tepki vermedim. Herhangi bir haber gibi okudum.” şeklinde cevapladı.

“O eski günler, arama görüntüleri aklınıza geldi mi?” sorusu karşısında Cihaner, “Hayır hayır. Bu ülkede artık hiçbir şey şaşırtmıyor. Sizleri de şaşırtmıyor sanırım.” dedi.

Ferhat Sarıkaya’nın mesleğe iade edilmesi kararıyla ilgili soruya ise Cihaner şöyle cevap verdi: “Ferhat Sarıkaya’nın bir kere olayının değerlendirilebilmesi için her şeyden önce bunların gizli kapaklı yapılmaması lazım. Niçin görevden alındı? Niçin göreve iade edildi? Bunun kamuoyuna açıklanması gerekir. Yani bizlerde ilk görevden alma kararını geniş kesimler gibi orantısız bir ceza olarak değerlendirmiştik. Ancak daha sonra bu görevden alma kararının başka gerekçelerle verildiğini iddianameden dolayı değil de başka gerekçelerle verildiğini eski kurul başkanlarından açıklayanlar oldu. Onun için bu karar yerinde midir değimlidir, artı aynı oturumda HSYK’nın reddettiği kişilerin talepleri niye reddedildi bunların bir kere açıklığa kavuşturulması gerekir. Bunlar açıklığa kavuşturulmadan yapılacak her türlü yorum spekülasyon olacaktır. Bu soruların muhatabı HSYK’dır."

CİHAN 

 



Bu haber 1,794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,121 µs