En Sıcak Konular

Ucuz konut başvuruları belediyeye

0 0 0000 00:00 tsi
TOKİ, alt gelir grubu konut projesi kapsamında İstanbul Tuzla'da yaptıracak 660 ve Hadımköy'de yaptırılacak 638 konutun satış şartlarına açıklık getirdi. Başvurular nereye? 

TOKİ'nin alt gelir grubuna yönelik Hadımköy'de yaptıracağı konutlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Hadımköy Belediyesine, Tuzla'daki konutlar için ise Tuzla Belediyesine başvurulacak.

Açıklamaya göre, Hadımköy’deki 638 konut için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Hadımköy Belediye Başkanlığına Tuzla’daki 660 konut için Tuzla Belediye Başkanlığına 31 Mayıs'a kadar başvuru yapılabilecek.
Başvuru sırasında vatandaşlardan 2 bin YTL başvuru bedeli alınacak ve kurada kazananlar bunu 7 bin YTL'ye tamamlayacak. İlk taksit ödemeleri konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak ve 180 ay süre ile ödeme yapılacak.

Tuzla’da yer alan konutlar için başvuranlarda, İstanbul il sınırları içerisinde son 5 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması şartı aranacak. Hadımköy'de alt gelir grubuna yönelik 638 konuttan 100'ü, Çatalca'da 3 yıl ikamet edenlere, kalanı da İstanbul'da 5 yıl süreyle ikamet edenlere satılacak.

Tuzla ve Hadımköy'deki konutlara başvuracaklarda ayrıca, “TC vatandaşı olması, TOKİ'den daha önce konut veya kredi almamış olması, kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması,30 yaş ve üzerinde olması, ailenin net aylık gelirinin en fazla 840 YTL olması” şartları aranacak. Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmayacak. Babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bayanlarda (bekar) yaş şartı 25 yaş ve üzeri olarak uygulanacak. Başvuru şartlarına sahip olan; şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimlerinin, İstiklal Savaşı gazisi, Kore gazisi, Kıbrıs ve vatani hizmet gazilerinin başvuruları ayrı değerlendirilecek.

 



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,738 µs