En Sıcak Konular

Cem Uzan’ın olası “flörtleri”

0 0 0000 00:00 tsi
Cem Uzan’ın olası “flörtleri” Sağda ve solda birleşme çabaları seçim sonrası meclis dışında kalması büyük olasılık olan küçük partileri hareketlendirdi. Geç Parti Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin’in yürüttüğü ittifak görüşmelerinde durum ne? İşte Cem Uzan’ın olası “

DSP’de derin çatlak yaratsa da CHP-DSP görüşmeleri olumlu sonuçlanacak gibi görünüyor. Bunun sebebi ittifakın önünde önemli bir engel olarak duran Baykal’ın “DSP’yi kapatın gelin” şartını geri çekmesi. Elbette bu bir birleşme değil, seçim ittifakı. Bu seçim ittifakının parlamentonun dağılımını nasıl etkileyeceği konusu ise önemli bir soru işareti.

Solda birlikte tünelin sonunda ışık gözüktü gibi… Sağda ise birliktelik gerçekleşti bile… DYP-Anavatan ikilisi geçtiğimiz günlerde Demokrat Parti adı altında birleşti. Sağdaki birliğin soldan farkı bu birlikteliğin seçimlere kadar değil, uzun soluklu olarak gerçekleştirilmesi. Elbette seçim sonrasında bu birlikteliğin bozulup bozulmayacağı aşikar. Çünkü iki parti tabanında birlikteliğin belli bir ölçüde dahi olsa rahatsızlık yarattığı biliniyor.

Tüm bunlara rağmen sağda ve solda bir toparlanmanın yaşandığı kesin. Peki, meclise girme olasılığı bulunmayan ancak bir sonraki dönemde mecliste olmak isteyen partiler ne alemde?

Bu partilerin ilgi çekici ittifak girişimlerinde bulunanlardan bir tanesi Genç Parti. Cem Uzan’ın Genel Başkanlığını yaptığı ve geçtiğimiz seçimde yüzde yedi alarak MHP ve DYP’nin meclis dışında kalmasına sebep olan Genç Parti eski gücünde değil. Uzan’ın basın üzerindeki etkisini kaybetmesi ve bir önceki seçimdeki kadar güçlü reklam yapamaması elbette oy oranını çok aşağıya çekmişe benziyor. Bu yüzden Genç Parti ittifak arayışında.

Cem Uzan’ın meclis dışında kalmamak için bağımsız olarak Adapazarı’ndan da adaylığını koyabileceği söyleniyor ancak öncelik muhtemel “flört” arayışlarında. Sık sık Demirel ile görüşen Uzan’ın Genç Partisi, Emin Şirin özelinde birçok isimle ittifak görüşmesi yaptı. Önce DYP’nin kapısını çalan Genç Parti istediğini elde edemedi. Şimdi ise Demokrat Parti’nin kapıları Uzan’a kapanmış gibi görünüyor. Ancak yine de bir ihtimal yok değil. Genç Parti’nin Demokrat Parti’ye “bağlanması” çalışmaları hala sürüyor gibi. Ancak bundan önce Genç Parti’nin gönlünü kaptırdığı başka bir parti var…

CHP’yi “sol” olarak nitelersek –ki birçok sol entelektüel CHP’nin sol bir parti olmadığında uzlaşıyor- Genç Parti gibi aşırı sağ bir parti ile bir araya gelmesi garipsenebilir. Ancak bu ihtimal dahilinde. En azından GP Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin için bu böyle. Şirin dün yaptığı açıklamada CHP ile ittifakı istediklerini belirtti. Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada ise “CHP listesinden girmek gerekiyorsa bu özveride bulunuruz” demişti.

Henüz ittifak görüşmelerinin ne aşamaya geldiği netleşmedi. Ancak GP’nin meclise kiminle olursa olsun girmek istediği kesin. Öte yandan CHP’nin bu ittifakı tabanına nasıl anlatacağı ise soru işareti.

www.iyibilgi.com



Bu haber 354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,872 µs