En Sıcak Konular

İran’dan Barzani’ye ince ayar

0 0 0000 00:00 tsi
İran’dan Barzani’ye ince ayar İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani’ye Iraklı grupların ülkelerine yönelik derin komplolar karşısında tüm ülkenin birliği ve kalkınması için çalışması gerektiğini söyledi.

Fars Haber ajansının bildirdiğine göre Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani bugün İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından kabul edildi. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Barzani’yle görüşmesinde “Iraklı gruplar düşmanın derin komplolarını tanımalı, bilinçli bir şekilde birlik ve bütünlük halinde tüm ülkenin güvenliği ve kalkınması için çalışmalıdır” dedi.

İran Cumhurbaşkanı bugün öğleden sonra gerçekleşen görüşmede Irak’ın çok hassas bir dönemden geçtiğini belirterek “Irak’ın düşmanları kendi çıkarlarını temin etmek için ülkedeki çeşitli kesimler arasında ayrılık ve çatışma çıkarmaya çalışmaktadır; Irak halkı birlik ve kardeşlik içerisinde bu komployu etkisiz bırakmalıdır” dedi.

Irak halkını, özellikle de Iraklı Kürtleri büyük acılar çekmiş mazlum bir halk olarak niteleyen Ahmedinejad, “Irak halkı bilinçli ve mücahit bir halktır, işgalcilerin Irak’tan çekilmesi durumunda ülkeyi halkın seçtiği hükümeti destekleyerek yönetebilecek güçtedir” dedi.

Ülkesinin, Kürdistan da dahil olmak üzere Irak’ın her yerine yardım etme ve tecrübelerini aktarma konusunda elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu belirten Ahmedinejad, “İran, Irak’a elektrik, su ve doğalgaz vermeye ve çeşitli alanlarda yatırımlar yapmaya hazırdır” diye konuştu.

Kürdistan Federasyonu Başbakanı Neçirvan Barzani de İran’ın Kürdistan’daki sorunların ortadan kaldırılması ve bu bölgenin kalkındırılması konusunda yaptığı yardımları takdir ettiklerini belirterek Tüm dünya mazlumlarının özellikle de Kürdistan halkının, İmam Humeyni’nin ve İslam Devrimi’nin ideallerine sahip çıktığını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak’la İran arasındaki ilişkilerin tarihi ve stratejik olduğunu da belirterek Kürdistan bölgesinin de gelişme ve kalkınma konusunda İran’ın tecrübelerinden yararlanmak istediğini ifade etti.

 
 
saaf



Bu haber 371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,161 µs