En Sıcak Konular

Eroğlu, muhalefete sert çıktı

13 Nisan 2011 23:22 tsi
Antalya'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, muhalefete eleştirilerde bulundu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2001 yılında bankaların ekonomik kriz yüzünden değil, ülkeyi yönetemeyenlerin iktidar krizi yüzünden battığını söyledi. Eroğlu, bu partilerin iktidara gelmesi durumda ülkeyi hortumlayacaklarını savundu.

Bir dizi ziyaret ve açılışlar için akşam saatlerinde Antalya'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu,AK Partiİl Başkanı Mustafa Köse'yi ziyaret etti.

Burada partililere seslenen Bakan Eroğlu, AK Parti döneminden önce bankaların batırılarak 50 milyar doların hortumlandığını hatırlattı. "O zaman ekonomik kriz yok. O zaman ekonomik kriz de değil, ne krizi vardı? Türkiye'yi yönetemeyen beceriksiz iktidar vardı." diyen Eroğlu, bunlara ülkenin emanet edilmeyeceğini ifade etti. Bunların kim olduğunu herkesin bildiğini belirten Eroğlu, "Bunlara ülke teslim edilemez. Biz onların evveliniz biliyoruz. BenİstanbulİSKİ'yi devraldığım zaman onlar tamamen İSKİ'yi bitirmişlerdi. Ne varsa hepsini hortumlamışlardı. Şimdi kalkıp da şöyle yapacağız, böyle yapacağız havalarına girmesinler. Bunlar ülkeyi tamamen hortumlarlar." diye konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda ekonomik kriz yaşandığını ancak hiçbir bankanın batmadığına dikkat çeken Eroğlu, İmar Bankası'nın 8 milyon TL'lik borcunu ödediklerini kaydetti. Türkiye'nin şu anda ekonomik olarak dünyada 16. sırada olduğunu ifade eden Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın bunu yeterli bulmadığını ifade etti. Hedeflerinin 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 ülke arasına yükseltmek olduğunu söyleyen Eroğlu, "Büyük hedefleri olmayan milletler tarih sayfasından silinmeye mahkumdur. Küresel rekabette bütün dünyada bizde varız, en ön sıralarda varız. Ekonomik durumumuz çok iyi. Şuanda Merkez Bankası'nın 86 milyar dolardövizvar, altın hariç. Daha öncekiler Merkez Bankası'nı boşaltmışlardı." dedi. Eroğlu, AK Parti hükümetinin yaptığı çalışmalardan bahsedip, vatandaşlara yapılan bu çalışmaların anlatılması gerektiğini vurguladı. Eroğlu, partililere büyük iş düştüğünü ifade etti.

'2B YASASI YIL SONUNA KADAR HAZIR'

2B ile ilgili çalışmaların yüzde 80'inin tamamlandığını ifade eden Eroğlu, ancak daha önce bu konuyla ilgili çalışma yapılmadığı için sürecin yavaş işlediğini kaydetti. 2B ile ilgili daha önce ölçüm yapılmadığını söyleyen Eroğlu, "Bir orman kadastrosu var, bir de tapu kadastro var. Biz ilk defa 2B alanları içindeki kullanım kadar kadastrosunu orman ve tapu kadastrosu genel müdürlüğüyle ilgili birlikte çalışarak tamamlaması için kanun çıkardık. Bunların büyük bir bölümü iade edildi. Gerçekten bunlar tespit edildi. Ancak az bir şey kaldı. Biz bunu seçimlerden önce çıkarabilir miyiz diye gayret ettik. Ancak Başbakanımız hepsinin aynı anda yapılması için daha sonra meclise getirilmesini istedi. Eksikleri tamamladıktan sonra bu yılın sonuna doğru meclise geleceğini tahmin ediyorum." dedi. Eroğlu, 2B'nin çözülmesi gerek bir kangren olduğunu sözlerine ekledi.

cihan



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,049 µs