En Sıcak Konular

Aydın Valisi kayboldu!

0 0 0000 00:00 tsi
Renkli siması ve maceraperestliği ile tanınan Aydın Valisi Mustafa Malay, bu defa macera sevdasının kurbanı oldu. Aydın'ın Karacasu ilçesinde incelemek için girdiği bir mağarada gruptan ayrılan Vali Malay, 2 saatlik aramanın ardından bulunabildi

Maceraperestliğinin kurbanı olan Vali mağaradan kurtarıldıktan sonra yaşadığı korku ve heyecanı su içerek gidermeye çalıştı. Oldukça bitkin halde mağaradan çıkan Vali Malay, vatandaşların bu tür yerlere kılavuzsuz ve ışıksız girmemesini istedi.

Karacasu ilçesine bağlı Çamarası köyünde bulunan ve uzmanların bir milyon yıllık olduğunu açıkladığı Sırtlanini Mağarası'nı görmek ve turizme kazandırılması için inceleme yapmak için bölgeye giden Aydın Valisi Mustafa Malay'ın başına gelmedik kalmadı. Bölgeye eşofmanları ile gelen Vali Malay, 59 yaşında olmasına rağmen kendisine çok güvendiğini belirterek mağaraya korumasız girdi. İnceleme gezisi ırasında Malay'a; Kaymakam Vekili Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Emin Mete, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Türkiye Mağara Turizmi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Jeomorfolog Yılmaz Güner, Jeoloji Mühendisi Dr. Fuat Şaroğlu, Spelolog Dr. Bekir Aksoy, Cenevre Üniversitesi Mineroloji Bölümü emekli Başkanı Prof. Dr. Halil Sarp, Çamarası Köyü Muhtarı Ahmet Sevim ve bir grup vatandaş eşlik etti.

Özel arazi araçları ile bölgeye giden ekip, kayalıklardan bir müddet yürüdükten sonra sarkıt ve dikitleri ve onlarca değişik bölümü ile görenleri büyüleyen Sırtlanini Mağarası'na ulaşılabildi. Mağarada bir müddet incelemelerde bulunan Vali Malay yetkililerden mağara hakkında bilgi aldıktan sonra grupla birlikte mağara içerisinde gezmeye başladı. Karanlık olması nedeniyle kimsenin kimseyi tanıyamadığı mağarada bir müddet sonra gezi sonlandırılarak herkes mağaradan çıktı.

Dışarı çıkış işlemi tamamlandıktan sonra Vali Mustafa Malay'ın mağaradan çıkmadığı tespit edilince panik yaşandı. Bu sırada güvenlik için bölgede ve mağaranın dışında bekleyen jandarmadan yardım istendi. Kargaşa yaşanmaması için görevliler dışındakiler içeriye alınmadı. Jandarma ile birlikte dağcılar Vali Malay'ı bulmak için içeri girdi. Gruba yardımcı olmak amacıyla en son Vali malay ile birlikte olan Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit ve Köy Muhtarı Ahmet Sevim de içeri girerek jandarmaya kılavuzluk yaptı. Ses yardımı ile ulaşılarak kurtarılan Vali Mustafa Malay, uzun süren arama çalışmalarının ardından yorgun bir şekilde nefes nefese mağaradan çıktı. Oldukça heyecanlı görünen Vali Malay, mağaradan çıkar çıkmaz hemen su içti.

Vali Malay'ın kaybolduğunu fark edenlerden Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, "En son üçüncü katta bir yerdeydik. Sayın Valimi arkadaşlar arıyor. Sesi geliyor. Ancak henüz kendisine ulaşamadık" dedi. Konuğu Vali'nin köylerinde kaybolması üzerine telaşlanan Köy Muhtarı Ahmet Sevim ise köylülerden ve jandarmadan yardım istedi. Bir müddet sonra jandarmaların yardımı ile nefes nefese mağaradan bitkin bir halde çıkan Vali Mustafa Malay, yaşadığı olayı "Mağara muhteşem bir mağara. Başıma gelenler biraz da meraktan oldu. Dehlizden dehlize geçiliyor. Tabi insan o güzellikleri görünce gerisine bakmadan gidiyor. Biz herhalde biraz macera ardık. Yanımda arkadaşlar vardı, ama geride kaldılar. Gidince tabi bir yerde yolu kaybettik. Jandarma ve diğer arkadaşlar geldi. Seslenerek ses üzerine buluştuk. Yoksa karanlıkta çok zor. Çünkü her tarafta dehliz var. Bir tarafa gidiyorsunuz orada odalar salonlar. Başka tarafa geçiyorsunuz. Onun için tek başına gitmemek lazım. Mutlaka ışık eşliğinde girmek lazım. İçeride yaklaşık 2 saat kaldım" dedi.

Kaybolmasına rağmen mağarayı çok beğendiğini belirten Vali Mustafa Malay, Sırtlanini Mağarası'nın bir an önce turizme kazandırılması için her türlü yardımı yapmaya söz verdi.

zaman



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,585 µs