En Sıcak Konular

Japonya'nın enkazı ABD sahillerine akıyor

13 Nisan 2011 15:17 tsi
Japonya'yı vuran depremin ardından oluşan tsunaminin okyanusa çektiği ev ve araba enkazı, hatta cesetler ABD'ye doğru sürükleniyor.

Japonya'nın kuzeydoğusunu yutan 9 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan tsunaminin Pasifik Okyanusu'na çektiği yüz binlerce ev ve araba enkazı, Amerika Birleşik Devletleri'nin batı sahillerine doğru gidiyor.
Uzmanlar en az 200 bin ev, sayısız motorlu araç ve gemi enkazının bir yıllık bir süre içinde Hawaii başta olmak üzere Kaliforniya, Oregon ve Washington kıyılarına ulaşacağını öngörüyor. Enkaz yığınları daha sonra Hawaii üzerinden Asya'ya geri dönecek. Uzmanlar bu sirkülasyona "Kuzey Pasifik Döngüsü" diyor.
Japonya'dan Pasifik'e akan enkaz yığınları döngüye kapıldıktan sonra, okyanusta yüzer halde olan ve çapı yüzlerce kilometreyi bulan Büyük Pasifik Çöp Bölgesi'ne dahil olacak.

GEMİ TRAFİĞİ ETKİLENECEK
ABC News kanalına konuşan ABD Donanması subayı Vernon Dennis ise enkaz yığınıyla ilgili bir başka detaya dikkat çekerek, "Okyanusta akan dev enkaz yığınları gördük. Enkaz yığınları o kadar geniş ki gemi trafiğini ciddi şekilde rahatsız ediyor" dedi.
Yüzen çöp ve enkaz yığınının yaklaşık 113 kilometre uzunluğunda olduğu belirtiliyor. Durumu yakından gözlemleyen, 7. Filo'ya göre, en büyük enkaz 'adası', 60 deniz mili uzunluğunda ve 200 bin metrekarelik yüzey alanını kaplıyor.
"CESET PARÇALARI YOLDA"
İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan ABD'li denizbilimci Curtis Ebbesmeyer de çok daha dehşet verici bir ayrıntıya dikkat çekti:
"Deprem ve tsunaminin ardından yaklaşık 16 bin kişinin kaybolduğu biliniyor. Uzmanlara göre bunlardan büyük bir kısmı hiçbir zaman bulunamayacak. Çünkü cesetler denize kapıldı. Benim de tahminime göre; ev, araba ve gemi yığınları ile birlikte 3 yıl içinde ABD'nin doğu sahillerine ceset parçaları vuracak."
 



Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,437 µs