En Sıcak Konular

Ahmedinejad: Herkes uyanık olsun

13 Nisan 2011 14:25 tsi
Ahmedinejad: Herkes uyanık olsun
Bölgedeki gelişmeleri "halkların uyanışı" olarak niteleyen Ahmedinejad, ABD, İsrail ve müttefiklerine atfen, "Onlar, halkların uyanışı ve hak talep edişleri karşısında yenilgiye uğradılar" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, her milletin özgür yaşama ve yönetim biçimini belirleme hakkına sahip olduğunu söyledi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın bildirdiğine göre, Ahmedinejad yurt gezileri kapsamında gittiği Sistan-Belucistan eyaletinde halka hitaben yaptığı konuşmada bölgedeki son gelişmelere değindi. Bölgedeki gelişmeleri "halkların uyanışı" olarak niteleyen Ahmedinejad, ABD, İsrail ve müttefiklerine atfen, "Onlar, halkların uyanışı ve hak talep edişleri karşısında yenilgiye uğradılar" dedi. 

Ahmedinejad, "Özgür olmak ve kendi yönetim biçimlerini belirlemek her milletin hakkıdır" diye konuştu. Bölge halklarının uyanış sürecinin başladığını belirten Ahmedinejad, "Bu gerçeği gören güçlerin, sahte, saldırgan ve işgalci siyonist İsrail rejimini kurtarma telaşına kapıldıklarını" ifade etti. 

"BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR"
"Dünyadaki fakirlik, zulüm, saldırı, fitne ve katliamlara şeytana uyanların neden olduğunu" söyleyen Ahmedinejad, "Bölge halklarını, birbirine düşürmek istiyorlar. Herkes uyanık ve bilinçli olmalı" diye konuştu. 

"Bölge halkları, siyonist İsrail'in varlığına ve ABD hegemonyasına karşı. Bunlardan kurtulana kadar mücadelesine devam edecek" diyen Ahmedinejad, Ürdün'ün bir kısmında Filistin devleti kurdurmak suretiyle İsrail işgalinin unutturulmak istendiğini, bu plan karşısında uyanık olunması gerektiğini söyledi.
"Diktatörleri himaye eden zorba güçlerin yeni planlarla bölgedeki çıkarlarını güvence altına almak istediklerini" kaydeden Ahmedinejad, "Biliniz ki halklarımız bir karış Filistin toprağında dahi olsa hiçbir zaman siyonist İsrail rejimini resmen tanımayacak" ifadesini kullandı. Ahmedinejad, yeniden şekillenecek Ortadoğu'da İsrail ve ABD sultasına yer olmadığı görüşünü yineledi.



Bu haber 1,220 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,478 µs