En Sıcak Konular

Kurtulmuş:'Yargıdan kaçırmaya çalışıyorlar'

13 Nisan 2011 13:41 tsi
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP ve MHP'nin, yargı önüne çıkartılmış insanlara milletvekili aday listelerinde yer vererek onları yargıdan kaçırmaya çalıştığını söyledi.

Numan Kurtulmuş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, milletvekili aday listelerinin teslim edilmesinin ardından Türkiye'nin seçim sürecine girdiğini, bu sürecin barış ve esenlik içerisinde geçmesini dilediğini belirtti.

''Şu parti lideri şu kişiyi sildi, çizdi gibi'' ifadelerin medyada yer aldığına işaret eden Kurtulmuş, ''Kimsenin demokrasileri seçimle işbaşına gelmiş krallıklar haline döndürmeye hakkı yoktur. Eğer milletvekillerinin üzeri çizilecekse bırakın bunu parti başkanları masalarında, odalarında çizmesinler, halk kendi milletvekillerinin üzerini çizsin. Milletvekillerinin üzerini şu parti lideri çizdi diyerek bunu demokrasinin olağan bir tarzı haline getirmek, aslında kibir kulelerinin yükselmesine müsaade etmekten başka anlam taşımaz'' görüşünü dile getirdi. Kurtulmuş, partisinin bu kulelerin yükselmesine izin vermeyeceğini ve yıkacağını söyledi.

AK Parti Antalya 13. sıra adayı Gülderen Gültekin'in konuşmasını da eleştiren Kurtulmuş, Gülderen'in ''meclise girerse türbanını çıkaracağını'' açıkladığını anımsatarak, ''(Ben de Nesrin Ünallaşacağım) diyor. Bu kabul edilemez'' görüşünü savundu.

Kurtulmuş, 1999 seçimlerinde MHP Antalya milletvekili Nesrin Ünal'ın türbanını çıkararak meclise girdiğini belirterek, o dönemin 28 Şubat'ın ağır baskısı olmasına rağmen, bugün böyle bir durum olmadığını söyledi. ''21. yüzyıl Türkiye'sinde buna psikolojinin dilinde öğrenilmiş çaresizlik derler. Siz insanlara kendi hayat tarzları dolayısıyla çaresizliklerini benimsetip öğretmeyeceksiniz, hayat tarzlarının önündeki engelleri aşarak Türkiye'yi demokratikleştireceksiniz. Bunun için 8 yıldır iktidarsınız'' diye konuştu.

''Silivri ya da bir takım davaların sanıklarının'' milletvekilliği için aday gösterildiğini anımsatan Kurtulmuş, bununla ilgili tartışmaların siyasi kısmı üzerinde durduğunu söyledi. kurtulmuş, ''CHP ve MHP senelerdir dokunulmazlıklar üzerinde durmuyorlar mı? Çok haklı olarak Türkiye'de dokunulmazlıkların kaldırılması milletvekillerinin yapmış oldukları suçlardan dolayı yargı önüne çıkarılmasını söylemiyorlar mı? Şimdi yaptıkları iş nedir? Zaten yargı önüne çıkartılmış olan insanlara dokunulmazlık vererek, onları yargıdan kaçırmaya çalışıyorlar. Bu yıllardır sürdürülen, kendi tavırları ile de tezat teşkil eden bir durumdur'' dedi.

Kurtulmuş, yeni parlamentonun dokunulmazlıklar konusunu halletmesi gerektiğini kaydetti.
TBMM'deki partilerin milletin sorunlarını çözmediğini ileri süren Kurtulmuş, ''AK Parti de (mış) gibi yapmaya devam edecek. Bu seçim kampanyasında yeni anayasa diyecektir, yine reformlardan bahsedecektir, yine 8 yıldır yapmadığı, milletin kendisine yüklediği görevleri bu seçim kampanyasında temcit pilavı gibi pişirip milletin önüne sunacak. Ama bu sefer millet karşısına dikilecektir'' dedi.

Kurtulmuş, ''12 Eylül Anayasası ve Siyasi Partiler Kanunu ile girilen son seçimin bu seçim olmasını'' diledi.
Numan Kurtulmuş, ''Hedefiniz nedir? Yüzde kaç oy alırsanız başarı dersiniz?'' sorusunu yanıtlarken, 28 günde kurulduklarını, 81 ilde teşkilatlanarak 550 milletvekili ile seçime girdiklerini anımsattı. Kurtulmuş, ''Partisinin TBMM'ye giremeyeceğinin'' ifade edildiğini; ancak bu temennilerin çöpe atılacağını ve partisinin TBMM'de yer alacağını sözlerine ekledi.

AA




Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,398 µs