En Sıcak Konular

Devrimci Karargah davasında yeni gelişme

13 Nisan 2011 13:40 tsi
Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 22 kişinin yargılanmasına başlandı.

"Devrimci Karargah Örgütü" üyesi oldukları ve örgüte yardım ettikleri öne sürülen tutuklu eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 22 kişinin yargılanmasına başlandı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hanefi Avcı, Rıdvan Turan, Nejdet Kılıç, Osman Baha Okar, Semih Aydın, Hakan Soytemiz, Oğuzhan Kayserilioğlu, Tuncay Yılmaz, Ulaş Bayraktaroğlu, Ecevit Piroğlu, Kemal Hamzaoğlu, İbrahim Turgut, Özgür Cafer Kalafat ve Günay Kubilay ile tutuksuz sanıklar Önder Sönmez, Özgür Aytulum, Sultan Seçik Kubilay ve Selda Başusta Çalık katıldı. Tutuksuz sanıklar Şenay Avcı ile Akın Tanrıverdi'nin katılmadığı duruşmada, haklarında yakalama emri bulunan Yaman Yıldız ve Salih Mahir Sayın da yakalanamadıkları için hazır edilemedi.

Sesli ve görüntülü kayıt yapılan duruşmada, söz alan İstanbul'da 507 kilo eroinin ele geçirildiği "Son Tango" operasyonuna ilişkin dava ile uyuşturucu madde ticaretine ilişkin "Matador Operasyonu" davaları kapsamında yargılanan Urfi Çetinkaya'nın avukatı Arzu Yılmaz, müvekkilinin davaya müdahil olarak katılmak istediğini bildirdi.

Şenay Avcı'nın avukatı Refik Uçarcı da müvekkilinin mazereti nedeniyle duruşmaya katılamadığını belirterek, Avcı'ya ait sağlık raporunu mahkemeye sundu. Sanıkların kimlik tespitlerinin yapıldığı sırada ne iş yaptığı sorulan Hanefi Avcı, "Merkez Emniyet Müdürüydüm, ancak seçim nedeniyle emekli oldum" dedi. Mahkeme Heyeti Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, görülmekte olan davanın, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması süren "Devrimci Karargah Örgütü" davasıyla birleştirilmesi konusunda Cumhuriyet Savcısı Nuri Ahmet Saraç'ın görüşünü sordu.

Cumhuriyet Savcısı Saraç da İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinden dosyaya gelen belgeden anlaşıldığı üzere, görülmekte olan dava ile diğer davanın delillerinin birlikte değerlendirilmesinin daha sağlıklı olacağını belirterek, iki dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğundan birleştirilmelerine karar verilmesini istedi. Savcı Saraç, Urfi Çetinkaya'nın avukatı Arzu Yılmaz'ın talebinin, suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle reddedilmesini öngördü. Duruşmaya, sanık avukatlarının birleştirme konusundaki görüşlerinin alınmasıyla devam ediliyor.

CEZA İSTEMLERİ

İddianamede, tutuklu sanık eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, "Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım" suçundan 7,5 ile 15, "yargı görevini yapanı etkileme" suçundan 3 ile 6, "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçundan 1,5 ile 4,5, "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" suçundan 1 ile 3, "ikametinde ele geçirilen ruhsatsız silahlar nedeniyle 6136 sayılı Yasa'ya muhalefet" suçundan 7,5 ile 12 ve "zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme" suçundan da 2 yıl 10 ay ile 11 yıl 3 ay olmak üzere toplam 23 yıl 4 ay ile 51 yıl 9 ay arasında değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Avcı'nın eşi Şenay Avcı'nın da "ikametinde bulunan birden fazla ruhsat süreleri dolmuş silahı bulundurma" suçundan 7,5 ile 12 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Hanefi Avcı'nın kullandığı telefon hattının sahibi olduğu öne sürülen tutuklu sanık Nejdet Kılıç'ın, "Devrimci Karargah terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 ile 15 ve "6136 sayılı yasada belirlenen bıçakları izinsiz bulundurmak" suçundan 1,5 ile 3 yıl olmak üzere toplam 9 ile 18 yıl arasında hapse çarptırılması öngörülüyor. Osman Bahar Okar, Semih Aydın, Hakan Tanrıverdi, Önder Sönmez, Oğuzhan Kayserioğlu, Özgür Aytulum, Günay Kubilay, Ecevit Piroğlu, Kemal Hamzaoğlu, Sultan Çelik Kubilay, Özgür Cafer Kalafat, Yaman Yıldız ve Selda Başusta'nın, "Devrimci Karargah terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 ile 15'er yıl arasında hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, sanıklar Rıdvan Turan ve Salih Mahir Sayın'ın "Devrimci Karargah terör örgütü üyesi olmak" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından 9 ile 19,5'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

İddianamede, Hakan Soytemiz, Tuncay Yılmaz, Ulaş Bayraktaroğlu, İbrahim Turgut'nun da "Devrimci Karargah terör örgütü üyesi olmak", "sahte kimlik bulundurmak", "İzinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmak", "İzinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşünde molotofkokteyli taşımak ve atmak", "6136 sayılı Kanun'a muhalefet etmek" suçlarından 3 ile 30 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması öngörülüyor.

AA



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,575 µs