En Sıcak Konular

Erzurum'da 508 köy yolu kapalı

13 Nisan 2011 10:54 tsi
Erzurum'da dün etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 508 köy yolu ulaşıma kapandığı belirtildi.

Balkanlar üzerinden gelen ve dün etkisini artıran tipi ve kar Erzurum'daki köy yollarını kapattı. İl Kriz Merkezi'nden edinilen bilgiye göre, il genelinde 508 köy ve 100 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Tipi nedeniyle yolları kapanan ilçelere bağlı köy yolu sayıları şöyle: "Yakutiye'de 9, Palandöken'de 3, Aziziye'de 40, Aşkale'de 38, Çat'ta 32, Hınıs'ta 10, Horasan'da 8, İspir'de 65, Karayazı'da 30, Köprüköy'de 24, Narman'da 15, Oltu'da 25, Olur'da 30, Pasinler'de 50, Pazaryolu'nda 7, Şenkaya'da 35, Tekman'da 66 ve Tortum'da 21."

Kapalı köy ve mezra yollarının açılması için İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin çalışma başlattığı belirtildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 11 derece ile Erzurum'da ölçüldü. Bölge illerinde ise hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere şöyle kaydedildi: "Erzincan 2, Kars 5, Ağrı 3, Ardahan 6 ve Bayburt 8."

Kar kalınlığı ise Erzurum Havalimanı bölgesinde 20 santimetre olarak nisan ayı kayıtlarına geçti. Merkez Aziziye, Yakutiye, Palandöken ile Oltu ve Tortum ilçelerinde okullar bugün tatil edilirken, Palandöken ilçesinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için ise okullar iki gün süre ile tatil edildi.

KAR BELEDİYELERİN BÜTÇESİNİ SARSTI

Nisan karı belediyelerin bütçesini de sarstı. Ana cadde ve sokakları açmak için belediyeler bütçelerinden ek harcama yaptı. Nisan karı için merkez Palandöken, Aziziye ve Yakutiye belediyeleri ortalama 200'er bin TL karla mücadeleye harcarken, Büyükşehir Belediyesi de 350 bin TL ödenek ayırdı. Merkez ilçeler ve Büyükşehir Belediyesi'nin 200 iş makinesi ve 500 personelle karla mücadele çalışmasını sürdürdüğü belirtildi.

cihan



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,993 µs