En Sıcak Konular

'Seçimler hedef değil'

13 Nisan 2011 09:17 tsi
                             'Seçimler hedef değil' İşte Erdoğan'ın uzun vadeli hesabı

TRT Haber Açı’da Partilerin aday listeleri masaya yatırıldı. Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun Ak Parti listesine dair analizi dikkat çekti.

“Ak Parti’de listelere bakıldığında daha parti kurulurken var yol arkadaşların yer aldığı yer aldığı, özüne dönük, daha konsolide, birbiriyle dirsek teması olan, bundan sonra Türkiye’nin karşılaşacağı çok daha temel sorunlarla baş edebilecek bir liste oluşturulduğu anlaşılıyor.

Kendi içinde bölünme yaratmayacak ama aynı oranda ve ciddi anlamda çalışacak ekip kurulmuş. Daha şimdiye kadar çalışmayanları ya da amiyane olarak çalışıyor gibi gözüküp de çok da iş yapmayanları elenmiş. Kim ki iş yaptı; bu yol olur köprü olur, dış politika olur, düşünce olur bunları bir araya getirmiş. Bunlar zaten en başta beraber yola çıkan ekip.

Benim anladığım kadarıyla bu seçimler Ak Parti’nin hedefi değil. Daha uzun vadeli bir hedefi var. Bu seçimlerin sonucunda yapısal bir değişiklik yapmak, bu yapısal değişikliğin üzerine yeni Türkiye’nin kurulması üzerine çok sıkı çalışacak ve kendi içinde parçalanmayacak bir yapı kurmak amaçlanmış.

Şu an Ak Parti’nin muhtemel oy potansiyeli çok yüksek, onun önerdiklerinin yerini dolduracak bir siyasi atmosfer de yok. Şurada iki ay var ne değişebilir ki zaten. Ekonomi iyi gidiyor, çok iyi bir dalga alınmış durumda.  Bunu daha uzun vadeli bir yatırıma dönüştürmek durumunda.

Özetle bana göre üçlü bir saç ayağı var: Kendi içinde ideolojik ve siyasi bir ayrılma yaratmayacak bir ekip kurulmuş, ikincisi uygulamada farklılık yaratmayacak bir ekip ve  üçüncüsü de uygulanan politikaları kamuoyuna aktaracak bir ekip.

Niye bu kadar sıkı, farklı çevrelere açılan bir aday listesi yok da daha merkeze toplanmış bir aday listesi var. Şunu da söyleyeyim milliyetçi ayağı güçlü bir liste var. Bu da MHP ile olan matematiksel hesabın rol oynadığı anlaşılıyor. Ama benim anladığım kadarıyla yarın bir gün yeni Anayasa, başkanlık sistemi vs tartışma konusu olduğunda Ak Parti’nin kendi içinde çatlama olmadan toplumu da ikna edebilecek, projeler üretmeye dönük bir yapı. Kendi içinde çok tutarlı. Ak Parti kurduğu yapıyla uzun vadeli bir gelecek hazırlıyor. “



Bu haber 1,324 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,598 µs