En Sıcak Konular

Ostim patlamalarında yeni gelişme

13 Nisan 2011 08:22 tsi
Ostim ve İvedik'te 20 kişinin ölümü ve 63 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamalarla ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Ostim ve İvedik Organize Sanayi Sitesi'nde 20 kişinin ölümü ve 63 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamalarla ilgili soruşturmada Ersoy Gaz'ın Ostim'deki merkezinde bulunan güvenlik kameralarını söktüğü ortaya çıktı. Patlamaların meydana geldiği firmalara oksijen gazı satan Ersoy Gaz firmasının sahibi Kasım Ersoy'un da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı. Ersoy, tutuklanmadan önce verdiği ifadede oksijen tüplerinin uygunluğunu test amacıyla CNG (doğalgaz) basıldığını öne sürdü.

Kayıtları silmişler

Ostim ve İvedik'te 3 Şubat'ta ard arda yaşanan patlamalarla ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada sona gelindi. Savcılık koordinesinde Ersoy Gaz'ın Sincan'daki tesislerine baskın yapan polis, içlerinde doğalgaz olduğuna dair bulgular taşıyan 96 oksijen tüpü ele geçirdi. Arama sonucu şüphelilerin firmalarının Ostim'deki merkezinde bulunan güvenlik kameralarını söktüğü ve kayıtlarını sildiği de tespit edildi.

'Satış için değildi'

Mahkeme ifadesinin ardından 'dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek' iddiasıyla tutuklanan tutuklanan Ersoy Gaz'ın sahibi Kasım Ersoy soruşturmada gündeme gelen iddialara da açıklık getirdi. Emda firmasında 156 oksijen tüpüne CNG basıldığını belirten Ersoy, bunun talimatını kendisinin verdiğini kabul etti. Ersoy, "CNG koymamızın nedeni tüplerin uygunluğunu test etmektir. CNG Emda'da dolduruldu. Ardından Sincan'daki Asgazsan'a tüpler getirildi. Bizim bu tüpleri satış amacımız yoktu" dedi.

'Koku gitsin' diye karışım gazı basılmış

Ersoy Gaz firmasının sahibi Kasım Ersoy, oksijen tüpleri test edildikten sonra karışım gazı konulmasını kendisinin istediğini anlatarak şöyle konuştu: "Tüpler CNG gazı için kullanılmayacaktı. Asgazsan'da bu tüpler karantinaya alındı. CNG basıldıktan sonra tehlike olmaması için karışım gazı bastık. Tüpler temizlendikten sonra CNG gazı kokusu gitmediğinden tüplere karışım gazı basıldı." Tüplerin 1911 model olduğu iddiaları üzerine de Ersoy, tüplerin beş yılda bir teste tabi tutulduğunu, testi geçen tüplerin kullanılmaya devam ettiğini iddia etti.

bugün



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,665 µs