En Sıcak Konular

AK Parti'de bakanların seçim bölgeleri değişti

11 Nisan 2011 20:34 tsi
AK Parti aday listesinde, bakanlar ve parti genel başkan yardımcıları ön sıralarda yer alırken, bir çok bakanın seçim bölgesi değiştirildi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul 1. Bölge 1. sıra adayı olurken, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'dan 1. sıra adayı, Devlet Bakanı Ali Babacan Ankara 1. Bölgeden 1 sıra adayı, Cemil Çiçek, Ankara 2. Bölge 1. sıra adayı oldu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'den aday oldu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yine Kocaeli'den aday gösterildi. Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da seçim bölgesini koruyan bakanlar arasında yer aldı.

Başbakan Yardımcısı ve Bülent Arınç Manisa yerine Bursa, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay İstanbul yerine İzmir, Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Erzincan yerine İzmir, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin Antalya yerine Karabük'ten aday gösterildi.

Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara yerine Kırıkkale'den, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya 1. sırada aday gösterildi. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da seçim bölgesi değişen bakanlar arasında yer aldı. Çağlayan Ankara'dan Mersin'e kaydırılırken, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı Rize'ye, Devlet Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfa'ya kaydırıldı.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon 1. sıra adayı olurken, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ise listede yer almadı. Devlet Bakanı Mehmet Aydın ise aday olmadığını açıklamıştı. Eski Bakan Abdülkadir Aksu İstanbul 3. Bölge 2. sıra adayı oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcılarından Hüseyin Çelik ise seçim bölgesi Van'dan Gaziantep'e kaydırıldı.

(CİHAN)



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,461 µs