En Sıcak Konular

İSKİ: Kesinti olabilir

0 0 0000 00:00 tsi
İSKİ: Kesinti olabilir Kurak bir kış geçiren İstanbul’da barajların doluluk oranı yüzde 49 seviyesine indi. Henüz o kritik eşikte değil. Ancak barajların doluluk oranı kritik seviyeye çok yaklaştı. İSKİ "kesintiye gidebiliriz" dedi. Ne zaman mı?

İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, “Bu oran yüzde 45’lere düşerse, su kesintisini düşünebiliriz” dedi. İstanbul’da barajların doluluk oranı son 50 yılda ilk kez yüzde 50 seviyesinin altına indi.

İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, “Barajlarımızın su seviyesi devamlı düşüyor. İstanbullulara kötü haber vermek istemiyorum ama doluluk oranımız yüzde 49 civarında. Ama bir yağmur yağdığında bunun hemen yüzde 51- 52 ye çıkma şansı var.” dedi.

Vural, İstanbul’da yazın beklenen yağmurların yağmaması halinde ise en fazla 6 ay yetecek kadar su bulunduğunu belirtiyor. Su sıkıntısı yaşanmaması için barajlardaki doluluk oranının daha fazla düşmemesi gerekiyor.

Mevlüt Vural “Belli bir seviyeye düşüpte başka bir çaremiz kalmazsa, başka çaremiz kalmazsa zaman içinde kısıtlamaya gidebiliriz ama şu etapta kısıtlamaya gitmek istemiyoruz. Yüzde 45 lere gelirsek kısıtlamayı düşünebiliriz” dedi.

İstanbul’un su sıkıntısı çekmemesi için ise melen projesinin ilk etabının bir yıl öne çekilerek 2007 sonuna kadar tamamlanması planlanıyor: “Melen’in denize akan kısmında yapmış olduğumuz su alma tesisi ile Yeşilçay’a getirme projesi. En azından Anadolu yakasının problemini büyük oranda bitirecektir. Biliyorsunuz Sarayburnu’ndan deniz altından bir hattımız var. O bölgeden bir miktar suyu da Avrupa yakasına verme şansımız var.

İSKİ, Melen projesinin yanısıra, Bulgaristan sınırında yer alan Cezbe deresinden de su getirmeyi hedefliyor.

NTV



Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,103 µs