En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan: Mevcut 167 milletvekili listede yok

11 Nisan 2011 18:52 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mevcut 167 milletvekilinin YSK'ya teslim edilen listede bulunmadığını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekili listesine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Liste hazırlanırken istişare mekanizmasının işletildiğini belirten Erdoğan, alt ve ara komisyonların aday adaylarıyla birebir mülakat yaptığını aktardı. Erdoğan, oluşan listenin son derece hassas bir biçimde, ilgili kesimlerin görüşleri alınarak, hakkaniyet ve liyakat ölçüsü ile belirlendiğini söyledi.

12 Haziran seçimlerinin kritik bir önem arz ettiğini vurgulayan Erdoğan, yeni dönemde AK Parti'nin ustalık dönemini başlatacağını aktardı. Erdoğan, 8 yılı aşan sürede 79 yılda bir çok alanda yapılanların kat kat fazlasının gerçekleştirildiğini belirtti. Erdoğan, seçim sonrasında yeni Türkiye'yi inşa edebilmek için kılı kırk yaran bir hassasiyet ile hareket ettiklerini vurguladı. AK Parti'de mezhep, meşrep ayrımı yapılmayacağını ifade eden Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümünü kucaklayan bir anlayış göreceksiniz." dedi.

Kadınların, siyasete katılımını artırmaya büyük önem verdiklerini dile getiren Erdoğan, "Kadınların, 2002'ye kadar yüzde 4 seviyesinde Parlamento'da temsili varken, bu dönemde yüzde 9'lara çıktı. Yeni dönemde Meclis'teki kadın milletvekili sayısını artırmaya özel önem verdik. Listemizde 78 kadın aday bulunuyor." şeklinde konuştu.

Erdoğan, 25-30 yaş arasında 24 kişinin milletvekili listesinde yer aldığını kaydederek, engelli aday sayısının ise 11 olduğunu aktardı. Erdoğan, "Adayların 514'ü doktora, lisans üstü ve lisans eğitim almış arkadaşlarımız." ifadesini kullandı. Erdoğan, mevcut 167 milletvekilin listede bulunmadığını açıkladı. Milletvekili listesinde bulunmamanın, siyaseten silinmek, tahliye edilmek anlamına gelmediğini vurgulayan Erdoğan, "Biz büyük bir aileyiz. Siyaset yapmanın sadece milletvekili olmaktan geçmediğine inanan arkadaşlar, farklı kademelerde görev yapmaya devam edecektir." dedi.

Parti tüzüğünün, 3 dönem milletvekilliği yapanların 1 dönem ara vermesini gerektirdiğine dikkat çeken Erdoğan, önümüzdeki dönemde bazı milletvekillerinin de bundan etkileneceğini aktardı.

"Gönlümüzden geçen bir çok isme listelerde yer verememenin içimizde bir burukluk oluşturduğunu söylemek gerekir." diyen Erdoğan; siyasetin sabır isteyen uzun soluklu bir iş olduğunu söyledi. Erdoğan, tüm aday adaylarının AK Parti'nin farklı kademelerinde görev yapmasından, kendileri ile kader birliği yapmasından büyük memnuniyet duyacağını dile getirdi. Erdoğan, koltuk hırsının AK Parti'nin siyaset anlayışı ile bağdaşmadığını vurguladı.

(CİHAN)



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,170 µs