En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan ilk değerlendirme

11 Nisan 2011 18:04 tsi
Başbakan Erdoğan'dan ilk değerlendirme Başbakan Recep Tayyip Erdoğan milletvekili adaylarının listesinin YSK'ya teslim edilmesinin ardından bir açıklama yapıyor.

İŞTE AÇIKLAMADAN SATIRBAŞLARI

AK Parti, 12 Haziran genel seçimleri için hazırladığı aday listesini YSK'ya sunmasının ardından partinin internet sitesinde de yayınladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aday listesiyle ilgili açıklamasında şunları söyledi: "12 Haziran milletvekili seçimleriyle alakalı aday listelerimizi saat 17.00 itibaiyle YSK'ya teslim etmiş bulunuyoruz. Tüm aday listelerinin partilerimiz adaylarımız ve demokraismiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

"Burada şunu özellikle vurgulamak istiyorum: Listemiz asla ve asla bir tek kişinin iradesiyle şekillenmiş bir liste değildir. bir haftalık çalışmamız bir üst kurul çalışmasıydı. Ancak bu işin ta tabandan itibaren temayül yoklamalarıyla teşkilatımızın en ücra köşesine kadar hepsinin iradesini kapsayan bir çalışma yapıldı ve bu çalışma daha sonra alt komisyonlara geldi. 12 genel başkan yardımcımızın riyasetinde MYK üyeler, grup başkanvekili arkadaşlarımızdan oluşan kurullarda, il başkanlarımızın katılımıyla çalışmamızı yürüttük.

"Bir tek kişinin iradesiyle mi bu liste oluşturuldu diye iddialar duydum. Bunlar tamamen yanlıştır. Bu süreçte görev almış arkadaşlarımıza yapılmış çok açık bir haksızlıktır. Bu süreçte çalışan tüm arkadaşlarıma burada teşekkür ediyorum. Diğer siyasi partilerle mukayese edilemeyecek bir demokratik olgunluk içerisinde bugünlere vardık. Hiçbir partide olmadığı kadar istişare mekanizmasını yürüttük. Bu çalışmalarla biz üst kurulda attığımız adımlar ve bu adımları atarken de sadece üst kurula gelen isimler değil, 550 çarpı 2, 1100 isim artı milletvekillerimiz bunların hepsi tek tek değerlendirmelerden geçti. ek tek cv'lere baktık, il başkanlarımıza danıştık, referanslarla gerekli bilgileri aldık. birebir mülakatlar gerçekleştirdik. Ara komisyon 2. değerlendirmeyi yaptı.



Bu haber 985 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,664 µs