En Sıcak Konular

Mübarek tutuklanabilir

11 Nisan 2011 14:28 tsi
Mısır Başsavcısı, kamu fonlarının zimmete geçirilmesi ve ülkede yapılan eylemler sırasında halkın öldürülmesiyle ilgili soruşturmalar çerçevesinde halk tarafından devrilen Hüsnü Mübarek'i mahkemeye çağırdı.

 Mısır'ın devrik Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, isyan edenlerin öldürülmesi ve yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili ifade vermeye çağrıldı.

Başsavcı Abdülmecit Mahmut, Hüsnü Mübarek'in yanı sıra oğulları Cemal ve Alaa'nın da kamu fonlarının zimmete geçirilmesi soruşturması dahilinde mahkemeye çağrıldıklarını açıkladı.

İçişleri Bakanı Mansur İsavi, sorgulama için getirilecek Mübarek ve oğullarının güvenliği için tüm önlemlerin alınacağını belirtti. İsavi, Mübarek ve oğullarının tutuklanabileceği sinyali verdi.

MÜBAREK SUÇLAMALARI REDDETTİ

Hüsnü Mübarek ise Mısırlıların kendisini görevden ayrılmaya zorladığı Şubat ayından beri yaptığı ilk açıklamada yolsuzluk suçlamalarını reddetti.

El Arabiye televizyonuna demeç veren Mübarek, kendisi ve ailesinin onurunu korumak için yasal haklarını kullanacağını ifade etti. Servetinin soruşturulmasında yetkililere yardıma hazır olduğunu belirten Mübarek, yurt dışında banka hesaplarının bulunmadığını söyledi.

ESKİ BAŞBAKAN TUTUKLANDI

Öte yandan, Mısır eski Başbakanı Ahmed Nazif tutuklandı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Nazif'in ülkede kamu fonlarının zimmete geçirilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklandığı ve 15 gün süreyle tutuklu kalacağı belirtildi.

Mısır halkı, askeri yönetimden Mübarek'in halka ateş açılması, yolsuzluk ve diğer suçlardan yargılamaması için baskı yapmaya devam ediyor.

YÜZLERCE MISIRLI HALA TAHRİR'DE

Mısır ordusunu protesto eden ve isyan sırasında öldürülen Mısırlılar hakkında soruşturma başlatılmasını talep eden en az bin Mısırlı ise, devrimin sembolü Tahrir Meydanı'nda eylemlerine devam ediyor. Tahrir'deki Mısırlılar, ayrıca askeri yönetimin başkanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi'nin istifa etmesini istiyor.

"Devrim devrim", "İstenen şey sivil bir konsey" ve "Savunma Bakanını devirin" şeklinde sloganlar atan eylemciler, ordunun tehditlerine rağmen eylemi devam ettirmekte kararlı görünüyor.

TUNUS'TA DEVRİK LİDER'İN KARDEŞİ TUTUKLANDI

Halkın diktatörü devirdiği bir diğer ülke olan Tunus'da da Zeynel Abidin Bin Ali'nin kardeşi tutuklandı.

Tunus İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerinin halk tarafından devrilen devlet başkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin kardeşi Islah Bin Ali'nin başkent Tunus'un güneyindeki Susse şehrinde tutuklandığını bildirdi. Tutuklamanın gerekçesi açıklanmadı.

ETHA

 



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,886 µs