En Sıcak Konular

Meteroloji'den yeni hafta için 4 uyarı!

11 Nisan 2011 13:52 tsi
Yeni haftada hava sıcaklıkları iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacakken, Meteoroloji'den vatandaşlara ise dört önemli uyarı yapıldı.

Yurdun büyük bölümü yağışların etkisinde olacak, hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarılar şöyle:

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Batman, Mardin, Siirt, Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın; yurdun güney ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde öğle saatlerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (görüş mesafesinde düşme, ulaşımda aksama vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Sabah saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Trakya, Göller Yöresi ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayıbeklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek.(10)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu, kuzey ilçeleri (Çamlıdere, Çubuk, Kızılcahamam, Beypazarı) karla karışık yağmurlu.(8)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esecek.(15)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.(20)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu.(10)

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(5)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.(14)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Edirne ve Kırklareli'nin yüksekleri, Bilecik ve Balıkesir'in yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Rüzgar; kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve iç kesimleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar'ın yüksekleri ile akşam saatlerinden sonra Denizli'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar bölge genelinde yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esecek. Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar sağanak ve gökgürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Göller Yöresi'nde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yağışların Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, sabah saatlerinde Eskişehir'in yüksekleri ile akşam saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, bölgenin güney ve doğusunda kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde, gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı gececek. Yağışlar; yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yükseklerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin güneyinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek. Öğle saatlerinde bölgenin güneyinde toz taşınımı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden saatlerinde Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek. Öğle saatlerinde bölge genelinde toz taşınımı görülecek



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,121 µs