En Sıcak Konular

AK Parti’de listeler tamam

11 Nisan 2011 13:42 tsi
AK Parti’de listeler tamam
AK Parti'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları milletvekili aday listesini oluşturmak için sabaha karşı saat 03:00'e kadar mesai yaptı.

Başbakan Erdoğan, partiden geç ayrılması nedeniyle halen evinde bulunuyor. Başbakan son bir müdahale de bulunmaz ise, sabaha karşı tamamlanan liste Erdoğan’ın talimatıyla bugün öğleden sonra Yüksek Seçim Kurulu(YSK)'na teslim edilecek. Bu arada bazı milletvekili aday adayları da AK Parti Genel Merkezi önündeki bekleyişini sürdürüyor. Listede olup olmadıklarını öğrenmeye çalışan aday adaylarının ortak söylemi, aday gösterilmeseler de parti için çalışacakları yönünde. CİHAN

Tatlıses aday gösterilmiyor

Uğradığı silahlı saldırı sonrası tedavisi Almanya'da devam eden sanatçı İbrahim Tatlıses'in adaylık müracaatını hastanede Başbakan Erdoğan almıştı. Ancak kulis bilgilerine göre beklenen olmadı, Ak Parti Tatlıses'i aday göstermiyor. Neden olarak da sanatçının 'Sauna çetesi' davasında adının geçiyor olması gösteriliyor.

Arınç 'Manisa' dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın adı Bursa'nın yanı sıra Şanlıurfa ve Diyarbakır için geçiyordu. Fakat Bülent Arınç'ın ise yine Manisa'dan adaylık için ısrarını Başbakan'a ilettiği konuşuluyordu. Arınç'ın dediği oldu, Arınç yine Manisa'dan aday gösteriliyor.

Günay, Baykal'a karşı

Selma Aliye Kavaf, Ali Babacan ile Binali Yıldırım'ın adları İzmir, Ertuğrul Günay'ın adı Muğla ya da Antalya, Mehmet Şimşek'in adı da Batman ya da Mersin için telaffuz ediliyor. Hüseyin Çelik'in adı İstanbul için geçiyor.

Bazı bakanların seçim bölgeleri değişebilir

Diğer yandan gelişmelere göre Cemil Çiçek, Faruk Çelik, Zafer Çağlayan, Nimet Çubukçu ve Mehdi Eker ile Hüseyin Çelik'in de seçim bölgelerinin değiştirilebileceği öne sürülüyor.

Bölgeye aktif isimler

Kulislerdeki bir önemli iddia da Başbakan Erdoğan'ın Doğu ve Güneydoğu'da daha aktif isimlere görev vermek istediği. Bu çerçevede bazı eski isimlerin dinlendirilebileceği öne sürülüyor. Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, eski Cizre Belediye Başkanı ve eski milletvekili Haşim Haşimi'nin isimleri bölgede milletvekilliği için geçiyor. Partinin 'abi'lerinden Abdülkadir Aksu, İstanbul yerine bu kez Diyarbakır'dan aday gösterilecek.

Danışmanlar da listede

Erdoğan'ın, danışmanları Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. Emrullah İşler ve Doç. Dr. Yalçın Akdoğan'ı listelere koyduğu kaydediliyor.

Tecrübeli isimler başka bölgelere

Mevcut milletvekillerinin yarıdan fazlasının liste dışı kalması bekleniyor. BDP'nin etkili olduğu Doğu ve Güneydoğu illeri ile CHP ve MHP'nin etkili sahil kentlerinin üzerinde özel olarak duran Erdoğan'ın tecrübeli isimleri kendi seçim bölgelerinin dışına dağıttığı kaydediliyor. Erdoğan, doğum yeri olan İstanbul'dan, 1. bölgeden listede yer alıyor.

Liste dışı kalanlar

Parti kulislerinde; kurucular arasında yer alan Salih Kapusuz, Sadık Yakut gibi isimlerin liste dışı kalabileceği belirtiliyor. 23. dönemde yer almayan ancak çalışmalarını kesintisiz sürdüren Ekrem Erdem, Zeynep Karahan Uslu ise bu kez listede yer alacak.

Hakan Şükür Sakarya'dan

İstanbul'dan başvuran Hakan Şükür'ün son rötuşla memleketi Sakarya'ya kaydırılabileceği belirtiliyor. İbrahim Tatlıses'in ismi İstanbul 3. bölgede görünüyor. Şamil Tayyar'ın Gaziantep, eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın Ankara ya da Trabzon'dan aday gösterilmesi gündemde..

Hürriyet



Bu haber 1,099 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    21,408 µs