En Sıcak Konular

Demirel'in çok özel ricası

11 Nisan 2011 09:02 tsi
Demirel'in çok özel ricası Mehmet Haberal’ın CHP adaylığı için Demirel özel ricada bulundu.

CHP’de liste dışı kalacağı konuşulan isimlerden Şahin Mengü, “Haberal’ın CHP adaylığı için önce ben, sonra da Demirel özel ricada bulundu. Kılıçdaroğlu ‘aramızda kalsın’ demişti” dedi.

CHP’de milletvekili adaylığı için ismi geçen Ergenekon davası sanıkları Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Mehmet Haberal ile Mustafa Özbek için Kılıçdaroğlu’nun vereceği karar beklenirken, Ergenekon sürecine destekleriyle bilinen ve aday gösterilmeyeceği konuşulan Şahin Mengü, Canan Arıtman, Onur Öymen gibi isimler topu genel merkeze attı. Ergenekon davası sanıklarının aday gösterilmesini kendisinin ilk kez teklif ettiğini, Kılıçdaroğlu tarafından bu görüşmenin gizli tutulmasının istendiğini anlatan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü şöyle konuştu.

Kılıçdaroğlu ‘aramızda kalsın’ dedi

“Ön seçime katıldım 5. sıraya geldim. Kontenjan başvurum yok... Listeye almamaları çok doğaldır... Bu yönetim niye beni göstersin anlamadım.  O insanların (Balbay, Özkan ve Haberal) aday gösterilmesi çok açık söyleyeyim ben istedim. Cihaner’i değil ama Balbay, Özkan ve Haberal’ı ilk defa genel başkana ileten benim. Herhalde altı ay kadar önceydi. Sayın genel başkana, ‘Özkan ve Balbay’ı muhakkak aday göstermemiz lazım. Benim hukuk görüşüme göre çok haksız yatıyorlar, dava daha on yıl sürecek’ dedim. Kılıçdaroğlu bana ‘Çok önemli bir konu ama çok da erken, senle benim aramda kalsın’ dedi. O konuda hiç konuşmayan insan benim... Silivri Davası’nı takip eden benim. Tuncay’a(Özkan) yakın bazı tipler bana çok saldırdılar, hakarete varan laflar ettiler. ‘Onu kıskanıyorsun, adaylığının önüne geçiyorsun’ dediler. Güldüm geçtim. Batum bir defa Silivri’ye geldi. O baskılara maruz kalınca ‘Mesajı aldım şimdi gidip söyleyeceğim’ dedi. O iki insanı hedef haline getirdi. Haberal ile ilgili açık söyleyeyim. Bir ay kadar önceydi, müşterek dostlarımız bir ricada bulundular. Genel başkana bu durumu arz ettim ‘Hoca için talep var’ dedim. (Kılıçdaroğlu) İnkar eder mi bilmiyorum ama ‘Arkadaşlara bir sorayım, sana dönerim’ dedi. Dönmedi. Sayın Demirel özel ricada bulunmuş...  Onların seçilmesi beni rahatsız etmez. Onlar seçildi ben seçilmedim demem. Genel Başkan kimleri seçer bilmem. Zaten bizimle çalışmayı düşünseydi PM’de görev verirdi. Özkan ile Balbay konusunda onlar da şahit. Silivri’de onlara söyledim. Onlar da ‘Sağol ağabey’ dediler.”

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ise, aday olmayacağı yönündeki haberleri eleştirerek, “Aday gösterilmeyeceğimize ilişkin haberlerin hepsi tahminlere yöneliktir. Hakikaten aday listeleri sır gibi, hiç kimse bilmiyor. MYK üyeleri bile yerlerini bilmiyorar.  Tahnimlere yönelik veya yandaş gazetelerin temennilerine yönelik haberler bunlar... Şunu söylemek istiyorum. Listeler açıklanınca bu haberleri yapanların hevesleri kursaklarında kalacaktır diye tahmin ediyorum. CHP yönetiminin, AKP’yi sevindireciğini sanmıyorum. Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Mehmet Haberal’ın adaylığı konusunu genel merkez değerlendirecek. CHP tabanı ve seçmeninin duyarlılığını göz önüne alarak listelerini hazırlayacaktır. Adaylığımdan eminim demedim. Burada tek bir şey söylüyorum. CHP yönetiminin AKP’yi sevindireceğini hiç sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

Öymen: Açıklanınca konuşurum

CHP İstanbul Milletvekili Onur Öymen ise konuşmanın erken olacağını öne sürerek, “Bu konularla ilgilenmiyorum. Bekleyelim, görelim; ondan sonra gerekirse değerlendiririz. Genel merkez ile bu konuda da konuşmadım” ifadelerini kullandı. 

KADİM DOSTLAR: Uzun yıllar merkez sağda siyaset yapan Demirel’in, Ergenekon sanıklarından Mehmet Haberal’ın CHP listesinden aday yapılması için özel girişimde bulunması ‘eski dosta vefa’ olarak yorumlanıyor.

star



Bu haber 1,152 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,429 µs