iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

'Meslektaş' derken?

11 Nisan 2011 00:07 tsi
'Meslektaş' derken? Raconun raconu da kesilir! iyibilgi Ankara

iyibilgi Ankara

Pazar günü Ahmet Hakan Hürriyet’teki köşesinde, ‘Meslektaş aday adayları’ başlığı ile hepimizin tanıdığı bazı simalar üzerine yorumlarını yazdı. Seçtiği başlıktan da anlaşılacağı üzere, milletvekili aday adayı olan “meslektaşlar”dan kasıt “gazeteci” olanlar… Okumayanlar bu linkten Hakan’ın yazısını okuyabilirler.

Biz de aynı “meslektaşlar” üzerinden bir tür “gazeteci” arayışı yaptık...

FİKRİ AKYÜZ: “O bir gariban yandaş” diyor Hakan onun için ve nedenini AKP hükümetini bu kadar savunmasına rağmen bir medya organında kendisine yer bulamadığına bağlıyor. Bu kısmı Akyüz’ü ilgilendirir ama Fikri Akyüz daha önce meslektaş değildi! İşte o taraflı-buraya dikkat sadece taraflı diyoruz ve ne taraf olduğu ile ilgilenmiyoruz. Gazeteciliğin “temeli” tarafsızlık olmasından hareketle...-bakışları nedeniyle de meslektaş sayılmasını zor buluyoruz. Bundan sonra olamayacağı da açık. Yani siyasette başarılar.

MEHMET METİNER: Gazetecilik kıstası açısından eğer Akyüz için taraflı diyorsak, Metiner için ne demek lazım bilmiyoruz. Fikirlerini seveni olabilir, siyaseti biliyor/bilmiyor denebilir, bunların hiç biri gazetecilik ölçüsü değil. Metiner, bir siyasi görüşün tam savunuculuğunu yaptı ve buna itiraz olur olmaz, o da ayrı konu ama 50 tane Pulitzer bile olmış olsa, o gazeteci değil. Zaten değildi, bundan sonra da olamayacak.

ENVER AYSEVER: Gazeteciydi ve iyisi kötü kendisine gazetecilik açısından bakanların değerlendireceği iştir. Hakan onun hakkında bir çok müspet vasıf saymış, doğrudur. Ama gazetecilik artık yok. (Esasında, sanırız yine gazeteciliğe devam etmek zorunda kalacak!)

SERRA KARAÇAM: Ahmet Hakan’ Karaçam’a ilişkin, “TRT’de yaptığı programlar (Medya Müfettişi), AK Parti’den milletvekili olmak için yatırıma dönüştürebilirdi, bunu yapmadı. Bu açıdan takdire şayan” diyor. Aday olmadığı halde Hakan’ı da bu listeye alsak mı acaba? Gördüğünü okuyamayana ne denir? Karaçam’ın TRT’deki programı vekilliğe yontup yontmadığını biz bilemeyiz.. Fakat program tepeden tırnağa taraflıydı ve gazeteciliğe bakan bir program olarak daha taraflısı, yaptığını bir de çaktıran bir program olurdu. Karaçam gazeteci mi, evet öyle başladı ama uzun zamandır tarafsız bir gazeteci olduğunu söylemek imkansız.

İDRİS AKYÜZ: Akyüz için Hakan’ın söyledikleri doğru. İnsani meziyetlerine zaten diyeceğimiz yok. Fakat gazetecilik yaratıcılığını zayıf buluruz. Ama bunun da konumuzla ilgisi yok.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: Yani.. Ne zaman gazeteciydi ki? Mesleği değildi. Herhalde kendisi de itiraz etmez. İyi bir yazar oldu ve keşke “köşesinde” kalsaydı. Başarılar dilemekten öteye yapacağımız yok.

ÜMİT ÖZDAĞ: Evet, yani tanım açısından eğer isterse, köşe yazarlığı ve televizyon programındaki katkısı ile gazeteci denir! De.. Muhtemelen kendisinin bile böyle bir talebi olmaz. Taraflı mıydı evet ama zaten gazeteci değildi.. Siyasi görüşleri kendisine aittir ve ayrı bir konudur. Politikacı olarak seveni var/yok, akademisyen olarak takdiri boldur/azdır hep ayrı konular. Ama gazeteci değildi. Muhtemelen şu an en çok istediği yerde bulunuyor.

MUSTAFA BALBAY: Balbay seçilirse hapisten gelecek TBMM’ye. Ama “başka” örnekler düşünüldügünde bu yeni bir durum değil. Balbay’a kamuoyunun bakışı biraz daha farklı gibi ve partiye katkısı olacağı da aşikar. Neden?. Çünkü 30 yıllık gazetecilikten geliyor ve buradan biriktirdiği itibar sermayesi mevcut.. Peki zaman içinde bu işin sınırını geçerek başka bir alana da geçmiş olabilir mi?. O’nu mahkeme söyleyecek.

ŞAMİL TAYYAR: Evet. Gazetecidir. Gazetecilikten gelir. Diyecek söz yok. Peki ama yakın zamana kadar gazeteciliğin orta çizgisini kaçırmadı mı? Kimilerine göre öyle. Çizgiyi tutturamadıysa bunun hesabını zamana verecektir, yine meslektaşları tarafından eleştirilerek. Ama nihayetinde kökünden gelen gazetecilik suyundan beslenir.

YİĞİT BULUT: Hakan ile Bulut arasındaki niza malum.. Onun için dediklerine bakmadan diyelim ki, AKP seçmeninin de Bulut’u sindiremediği görülüyor. Peki ya gazetecilik? Bir çok gazeteci, AKP’lilere “Yiğit Bulut’a oy verin” diyesiymiş… “Bizim kaybımız AKP’nin kazancı olsun” diye!

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,850 µs