iyibilgi zoom " /> iyibilgi zoom "/>

En Sıcak Konular

Katliam erbabının kabusu!

10 Nisan 2011 17:21 tsi
Katliam erbabının kabusu! Yıldırım Türker'dem hafızalarımızı alaya alan zevata ültimatom: "Bize istedikleri kadar rövanşist desinler. Unutmayacağız. Onca insanın kanı bu katliam erbabına kâbus olmuyorsa, biz olacağız." iyibilgi zoom

12 Eylül döneminde sıkıyönetim mahkemelerinde askeri hakim olan Ali Fahir Kayacan'ın vahim açıklamalarıyla aynı güne denk düşen bir yazı, etik duruşuyla kamuoyuna örnek oldu. Bahsettiğimiz yazı Radikal gazetesinden Yıldırım Türker'e ait. "Türkçenin tarihine en kirli alay, en berbat hüsnü tabir olarak geçen, ‘Hayata Dönüş Operasyonu’nu" konu aldığı yazısında, bugün bize 12 Eylül'ü örnek olarak veren, aklımızla ve hafızamızla dalga geçen o zevata gerekli cevabı veriyor.

Türker'in yazısından ilgili kısım:

‘Devlet katliam yapmaz!’
O dönem yaşanana katliam dediğimiz için, (“Devlet katliam yapmaz” gerekçesiyle) alınan cezalar yanımıza kâr kaldı. Operasyonu planlayıp yönetenler ne oldu dersiniz? Dönemin İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü başta olmak üzere bu operasyonun planlamasında ve icrasında görev alanlar bırakınız yargılanmayı, ödüllendirildiler.
Sözgelimi Ali Suat Ertosun, dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in önerisi üzerine, bu operasyondaki büyük katkısı nedeniyle bakanlar kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in onayı ile ‘Devlet Üstün Hizmet Madalyası’yla ödüllendirildi.
Daha sonra da Ali Suat Ertosun’un önlenemez yükselişi HSYK üyeliği ile perçinlenecekti.
Kanlı katliam operasyonundan birinci derece sorumlu bir muhterem olarak yargının zirvesine oturtulmuştu.
Şimdi Ertosun, ‘Tufan’ planının kendilerinin değil jandarmanın marifeti olduğunu iddia ediyor. “Plan yapılması doğaldır. Tersi olsa eleştirilmeliydi. Ölüm oruçlarında hayatını kaybedenler olsaydı bize ne denecekti?” diyor.
Dönemin İçişleri Bakanı Tantan, o zamanlar “Devlet ayıbını temizlemiştir. Operasyona bir yıl öncesinden maketler üzerinde çalışıyorduk zaten” sözleriyle şimdi patlak veren hakikati itiraf etmişti.
Elbette bu katliamın en büyük destekçisi, devletinin her dem kefili olan özgür basınımızdı. Şimdi “Sorumlular yargılansın” derken acaba kendilerini de ihbar ediyorlar mı? Büyük gazete Hürriyet’in katliam ertesi manşeti gözü dönmüş, şehvetli bir heyecanı yansıtıyordu: “Devlet Girdi. Örgüt yaktı, jandarma kurtardı”.
Sabah, “Kendilerini ateşe verdiler” diye haykırıyor, Milliyet, “Sahte oruç, kanlı iftar” manşetiyle katliamı kutsuyordu. Cemaatin Zaman’ı, ölüm orucuna gönderme yaparak nispetçi bir espriyle çıkmıştı: ‘Sahur Operasyonu’.
Özkökler, Mehmet Yakuplar, Ülseverler, Mengiler, Civaoğlular ve benzeri birçok saygın basın adamı coşkuyla alkış tutuyor, bir an olsun inanmadıkları ölüm orucunun böyle kanlı bitmesinden en ufak bir üzüntü duymuyorlardı. Aksine.
O zamanlar Hürriyet’in Çölaşan’ı, tutuklu ve hükümlülerin hayatlarını kurtarmak için çırpınanlara ‘İnsan hakları soytarıları’ adını takmamış mıydı?
O soytarılar, bir gün Sami Türk, ertesi gün Genelkurmay, daha sonra Ertosun’un kendilerine açtıkları davalara koşturuyor, bir yandan da basın tarafından hırpalanıyordu.
Bize istedikleri kadar rövanşist desinler. Unutmayacağız.
Ne devletin bu katliamını ne de devletle suç ortaklığına gönül indiren zevatı.
Onca insanın kanı bu katliam erbabına kâbus olmuyorsa, biz olacağız.


Bu haber 1,090 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs